En värdig avslutning av fotbollslaget i…

En värdig avslutning av fotbollslaget i EM. Tyvärr blir det inget kvartsfinalspel för vårt fotbollslandslag och det var klart redan före i går efter förluster först mot Ukraina och sedan mot England. Vid dessa matcher blev det uddamålsförluster med 1-0 och 2-1. Det var dåligt försvarsspel som främst gjorde detta.

I går mötte man Frankrike och vann rättvist med 2-0 efter mycket bra spel främst i andra halvlek och med ett riktigt drömmål av Sveriges bäste spelare genom tiderna, Zlatan men spelet fram till målet var också av högsta klass. Även mål två som gjordes av Sebastin Larsson kom till efter bra spel.

Tidigare hade försvarsspelet varit dåligt men mycket bättre i går även om det inte var till hundra så får man godkänt. Nu var Frankrike i stort sett klara att gå vidare så länge inte Ukraina och det kanske kan förklara deras riktigt dåliga spel.

Jag hade redan före EM trott på ett spel utan seger för Sverige just på grund av försvarsspelet svagheter och att media hade framställt de som starkare och duktigare än de var. Segern var viktig i går för kommande VM kval och ett tack från laget till alla fans som stöttat laget hela vägen

Nu gäller det att gå vidare och försöka lyckas i kvalet till VM som kommer att innebära en jätteutmaning och jag hoppas för allt i världen att Olof Mellberg deltar i detta kval. Han är ovärderlig för Sverige och hans inställning och kämpaglöd behövs om vi ska ha chans till spel i nästa VM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.