Bara nackdelar med att sälja Apoteken. Det…

Bara nackdelar med att sälja Apoteken. Det finns inga större fördelar för kunden utan snarare bara nackdelar.

Vi tar bara ett exempel. Om jag som kund ska ha en medicin och så finns den inte på det apotek jag går till då kan inte apoteket kolla om det finns på något annat. Då blir det patienten som får åka runt och leta.

I Umeå har det tillkommit flera Apotek i centrum och inte kan det bli billigare med mera lokaler och antagligen totalt mer personal. Dessa kostnader ska endera betalas av skattebetalarna eller av patienterna.

Troligen det mesta av skattebetalarna och inte undra på att läkemedelskostnaderna skjuter i höjden

Jag har inte hört att det på något sätt blivit billigare och egentligen finns ingen större marknad för läkarna skriver troligen inte ut mer medicin.

Det här har självklart blivit dyrare både för skattebetalarna och de som är i behov av medicin och vi får väl se om de företag som driver apotek flyttat till skatteparadis så de kan föra ut skatt och vinster ur landet.

Det skulle inte heller förvåna om det i apoteksaffärerna framkommer att det finns kopplingar till riskkapitalbolag i lågskatteländer och till moderaterna.

Utförsäljningar som alliansregeringen gjort har inte gjort det billigare varken för skattebetalarna och eller för de enskilda medborgarna.Däremot tillåter, tvingar man kommuner att delta i finansiering av statlig infrastruktur medan de försålda bolagen slipper skatta i landet Sverige

2 kommentarer

  1. Joel

    Jag håller helt med.

    Vad som kan ses som en fördel att det finns fler apotek har jag inte riktigt sett som en fördel heller då jag inte har någon nytta av att det finns fem apotek i centrum i stället för ett. Jag vill helre ha 1 bra än 5 halvbra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.