Barbariet i Syrien måste få ett slut. Varje…

Barbariet i Syrien måste få ett slut. Varje dag kommer rapporter om det meningslösa mördandet av civilbefolkningen i Syrien.

I går kunde vi läsa om en sexårig pojke som sköts ihjäl några meter från gränsen till Jordanien dit han skulle fly från kriget med sin mamma som han höll i handen. Mamman och två yngre bröder lyckades ta sig över gränsen. Han besköts av prickskyttar troligen för att skrämma andra att stanna i Syrien.

Bashar al-Assads styrkor angriper nu den egna befolkningen i den folkrikaste staden men stridshelikoptrar och pansarvagnar. Förtrycket har pågått länge och Assad använder 6% av BNP till krigsmakten och förtrycket

Ryssland och Kina blockerar alla insatser som FN funderat på att vidta. Orsaken är troligen att de levererar krigsmaterial dit. Syrien sägs dessutom ha obegränsade mängder stridsgas. Ett tandlöst FN kan inte göra något men det är en skam för världen att detta får fortgå. Assad måste bort på något sätt.

En kommentar

  1. ulf

    Om socialdemokraterna hade haft samma syn på Försvaret som under Tage Erlanders tid, hade Sverige haft goda resurser att bidraga till en flygförbudzon. Tage Erlander är en legend. Tack vare honom hade vi världens tredje största flygvapen på femtiotalet. Göran Persson förstörde detta. Han marginaliserade vårt stolta flygvapnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.