Ingen skattesänkning för pensionärer nu….

Ingen skattesänkning för pensionärer nu. Enligt uppgifter i media blir det inga skattesänkningar för pensionärerna nästa år. KD har krävt detta och senast i dag skriver Anders Sellström om dessa krav.

Ska man nu tro media har Hägglund backat men sen kommer dementier på detta. Var det hamnar får vi väl se men Kd är ju litet om man har alla andra emot sig.

Vad som låter konstigt är att motivet för att skjuta upp detta är att pensionärernas pensioner skulle stiga mera nästa år. Löntagarna har fått löneförhöjningar och många av de högst avlönade har fått betydligt mer än de som tjänar minst.

Självklart ska det vara samma skatt på pensioner som på lön då pensionen är en uppskjuten lön

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Detta är ju helt i linje med moderaternas (m.fl) ideologi. Ge mer till dom som redan har och mest till dom som mest har. Dra in på a-kassa, sjukförsäkring, vård och omsorg, hemhjälp i egen regi (låt skattefinansierade Rot & Rut sköta detta, höj avgiften för läkarbesök och mediciner, låt dom som har råd skaffa en privat sjukförsäkring dom övriga lämnas därhän, försämring av arbetsrätten. Ja, listan kan göras betydligt längre. Här går moderaterna och Centern hand i han och i vissa fall går Centern t.o.m längre.

  2. ivar

    Det är bara att ta det lungt och vänta lite. Skattesänkningen för pensionärerna kommer nästa år. Då minns många att de har fått skattesänkning av Alliansen när de ska rösta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.