Det finns bra hästar och de finns de som är bäst

Det finns bra hästar och de finns de som är bäst. Det kan väl inte råda någon som helst tvekan att de Svenska hästen Commander Crowe är Europas bästa travare. I kväll vann han ytterligare ett storlopp och slog den den Franska stjärnan Ready Cash. Det är bara att gratta.

Tyvärr kommer han inte att få starta i Prix d Ameriqe då han är kastrerad. Frankrike diskriminerar hästar av hankön när de kastreras men inte ston som genomgått en sterilisering. Så är det men till vilken nytta. En häst som kastrerats får inte vinna Europas främsta lopp..

Det spelar roll då inte en av världens bästa häs får möta de andra sulky mot sulky och nos emot nos

Hästens far var Mac Lovell en stjärna som tävlade i Sverige med Tomas Nilsson i sulkyn och Commander Crowe med Petri Puro som uppfödare. Trav är en njutning om man får uppleva det i natura eller utan söndersnack i TV 4

2 kommentarer

  1. Bertil Ingerlund

    Mina favorithästar, den ena Varenne, den andra amerikanaren Mac Lobell som vann Elitloppet två gånger, en gång med Thomas Nilsson.
    Dessa två hästar har jag en känsla av att dom golvar
    Commander Crowe om dom skulle mötas idag.
    Nu kan det inte bli så utan man får leva på minnen från
    Varenne och Mac Lobell tiden.

    Idag är Commander Crowe väldsbäst ingen tvekan om det.

    Med vänlig hälsning
    från
    Bertil Ingerlund
    som satte sin första
    fot på Umåker 1958

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Bertil Ingerlund (2012-08-26 11:41)
    Jag tror inte det går att jämföra. Dagens hästar är så mycket bättre tränade. Ego Boy var också en lite klok herre och de två nämner är bra men jag tror inte de är i klass med Commander Crowe.

    Då satte du dit din fot ett år före mig för jag började 1959 när vi flyttade till Umeå och jag hade en morbror som ägde hästar där den bästa han hade var en nordsvensk och hette Plogar som du kanske minns och uppfödd av Elving i Arnäsvall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.