Axplock som text TV gjort av Löfvens tal….

Axplock som text TV gjort av Löfvens tal.

Löfven fokuserade på ungdomarna I sitt sommartal i Vasaparken i Stockholm och sa att den borgerliga regeringen är unik i världen med att dra ner på utbildningsambitionerna..

Löfven vill satsa på tre saker: lärarna, likvärdiga skolor och lång- siktighet i hela utbildningssystemet.
Lärarna ska få mer kunskap och tydligare karriärvägar.

20.000 unga ska varje år erbjudas ett utbildningskontrakt där de kan kombinera jobb och praktik och göra klart sin gymnasieutbildning samtidigt som de får en skälig lön.

Löfven sade också att ungdomsarbetslösheten inte är en taktisk fråga inför valet 2014 utan ett akut samhällsproblem.

Vi måste bryta hindren som håller människor tillbaka, sade Stefan Löfven.
-I dag går vi från förskolekö till bostadskö till trafikkö. Sverige behöver en ny infrastruktur som är ”värdig det här århundradet”.

-Sverige behövere knytas ihop med bilvägar och järnvägar. För varje sekund en pendeltågsvagn eller ett godståg står still förlorar svenskt näringsliv på det, sade Löfven.

Han var även tydlig med att svenska företags konkurrenskraft ska stärkas.

Det var som sagt vad tex TV gjorde för axplock hur hans sommartal plus detta om att den andra sjuklöneveckan ska samhället genom försäkringskassan stå för och inte arbetsgivarna

Mycket annat kommer självklart längre fram och just nu pågår motionsskrivandet till vår partikongress som vi har nästa vår och ska fatta beslut om vilken inriktning vi ska ha på politiken.

Vi är ett demokratisk parti och det innebär att våra kongresser fattar beslut om inriktningen av politiken. Motionstiden för oss i Umeå har gått ut och till den här gången är 56 motioner och även i våras var det bra många som gick via partidistriktet till kongressen och vi kommer även med några nu från distriktet.

Därför kan inte Löfven redovisa var vi står fullt ut men jobben och utbildningen finns ju med hela tiden då det är därifrån som vi får välfärden. Därför är jag mycket förvånad över att media ständigt ropar på besked. Nog vet väl tex TV att vi har kongresser och att där fattas de övergripande politiska målen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.