Terroristattack i Umgransele. Det finns…

Terroristattack i Umgransele. Det finns väl inget lämpligare ord för det som skedde hos Umlax i går då 500 000 fiskar släpptes ut genom att kassarna skars sönder. Ett sånt brott är mycket grövre än än ett sabotage som det döpts till.

Detta motverkar också att så mycket som möjligt av den fisk som säljs i handeln odlas i stället för att villdfångas. Det hotar jobben i en bygd som behöver fler jobb. Fiskodlingen har också alla de tillstånd som behövs för sin verksamhet.

Jag hoppas verkligen att de som utfört detta kan gripas och ställas till ansvar för sina gärningar. De har inte befriat fisken utan de har släppt ut den till en ovisshet och den kanske till och med svälter ihjäl då den inte är van att söka sin föda själv.

Den här typen av brott är också ett hot mot demokratin så verksamheten följer de lagar och regler som finns. Att på detta sätt försöka tvinga en näringsidkare att sluta är förfärligt.

2 kommentarer

 1. Rpy Erlandson

  Det är tråkigt för näringsidkarna – fiskodlarna i Umgransele!
  Tyvärr är det skadegörelse på kassfiskeodlingar runt om i landet.
  Miljöexperter hävdar att det blir stora föroreningar av fiskodling.
  Enligt någon skrift var det företrädare för Djurens rätt som låg bakom attentatet i Umgransele.
  Det kan lika gärna vara vilken illasinnad person som helst som ligger bakom dådet och lägger skulden på den organisation.

  Tidigare har attacker varit mot pälsdjursuppfödare och dem har också rätten att bedriva verksamhet med stöd av lagen.
  Tyvärr blir dem också drabbad och djuren blir ofta utsläppta vind för våg i marker och får dö en plågsam död p.g.a. att dem inte kan söka föda själva.

  Det är bättre att engagera sig politiskt för att seriöst stoppa verksamhet via lagändring som t.e.x. fiskodling, pälsdjursuppfödning etc. istället för att skada företag -människor ekonomiskt.
  Det finns företagare bakom fiskodlingen i Umgransele samt alla dessa pälsdjursuppfödare som får sin verksamhet ödelagd.

 2. Erik

  Suck…terrorism?

  Från wiki: ”Terrorism (från latin terror ’rädsla, fruktan’) avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar.”

  Rätt långt ifrån terrorism…
  Det du beskriver är snarare skadegörelse eller (grovt?) sabotage.

  Kom igen, Lennart. Du ska ju på något sätt representera Umeå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.