Besök hos tomten i Rovaniemi.

Besök hos tomten i Rovaniemi. Har deltagit i gränsregionalt forum i Rovaniemi som anordnats av Nordiska ministerrådet och vi som deltagit har varit de gränsregionala samarbetsorganisationerrna där vi i Västerbotten har två Kvarkenrådet och Mittskandia.

Bland oss finns en stor samstämmighet om att arbetet måste fortsätta och att vi även i framtiden behöver få hjälp med att finansiera basorganisationen från just Nordiska ministerrådet.

Huvudteman är som vanligt pengar och hur dessa fördelas och här får vi se hur det blir men mer pengar blir det knappast då det dessutom har blivit fler gränsregioner som ska dela på kakan.

Självklart finns det frågor som i dessa sammanhang berör oss alla och det är infrastruktur och kommunikationer och alla har bi den stora oron om vad som kommer att hända när svaveldirektiven träder i kraft.

Framtids interregområden är självklart på tapeten och även där finns en stor samsyn om att områdena får inte bli större och arbetet får inte bara bli byråkrati. Det gäller också för oss att få förståelse för geografin då Västerbotten till ytan är en tredjedel av hela Danmark.

Vi fick självklart också information om staden som lyckats så bra med sin turistsatsning som jultomtens hemstad. Självklart är också att här är det gott om ren och den fanns då lika självklart på matbordet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.