Man måste alltid kunna säga vad man tycker i en demokrati och i ett parti

Jag känner inte igen centerpartiet och jag förstår inte varför ett parti kan byta inrikting och ideologi. Är det bara för platserna vid makten och dess ledare eller vad är det som händer.

Jag tycker att det var Maud som ändrade partiet även om Fälldin blev glad när hon blev partiledare men jag undrar om han visste vad hon stod för. En annan av Fälldins vapendragare Börje Hörnlund känner då inte igen partiet och han och jag har väl haft våra konflikter om vissa saker under hans tid som minister men jag är helt övertygad om att han säger vad han tycker och sånt gillar jag.

Nedan kan du läsa om detta som handlar om en historieförändring av ett parti , jag känner inte igen centerpartiet centralt och bara i vissa frågor lokalt när man pratar man eller kvinna med varandra. Det finns inget anant parti som lyckats sätta munkavle på sina medlemma som centern. Ta bara omsvängningen i kärnkraftsfrågan som ett exempel

 

Här kan du läsa en bra reflektion av en erfaren person inom politiken

2 kommentarer

  1. Anna-Karin Sjölander

    Lennart jag känner igen ditt sätt att uttrycka dig….jag upplever att du är lite för snabb att uttala dig och att innehållet i ditt uttalande väger lätt! Känns som du bara läst rubriker och ingress i dagstidningarna när du försökt ta till dig innehållet i centerpartiets öppna dialog runt den process som pågår för att utforma ett idéprogram.

    Tanken med att ha en process när ett idéprogram utformas är just att flera åsikter skall lyftas och det bygger på ÖPPENHET!

    Ola Nordebo har summerat några pinsamma veckor på ett brilijant sätt http://blogg.vk.se/nordebo/2013/01/11/nagra-pinsamma-veckor-i-svensk-politisk-debatt-1195521

  2. LENNART HOLMLUND

    Svar till Anna-Karin Sjölander (2013-01-17 20:59)
    Det kanske du gör men jag har många mycket goda vänner i centerpartiet och om du inte vet att många är frågande om vad som sker då träffar du inte dina medlemmar.

    Det är faktiskt aktiva centerpartister alltså flera som säger jag vet inte vad jag ska göra för jag kan inte rösta på centern i nästa val och egentligen vill jag inte heller rösta på något annat heller men vill att centerns kärnvärden ska komma tillbaka i partiet.

    Jag vet till och med centermedlemmar som sagt att de inte röstat på centern till riksdagen där tokerierna formas men fortfarande röstat lokalt men inte i alla kommuner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.