Utbilda försäkringskassans personal. Sjukskrivna…

Utbilda försäkringskassans personal. Sjukskrivna som fått ut för mycket pengar får återkrav. Det får man även när det är försäkringskassan registrerat fel uppgifter. Kassans egen statistik visar att hälften av fallen beror på personalens misstag.

Det här rör sig om 1000 fall i månaden varav hälften är fel. Det beror på dålig utbildning enligt försäkringskassan. Det är mycket illa av en statlig verksamhet att man inte utbildar sin personal så att de registrerar och utbetalar rätt. Man kan verkligen fråga sig om man är skyldig att betala tillbaka.

Det skulle även vara intressant att få reda på hur många det är som får för lite eller om det inte granskas. Gör man fel åt ett håll i registreringen så man fått för mycket finns det fog för att tro att det görs på samma sätt och att man betalar ut för lite. Kontrollerar man och betalar ut pengarna? Det har jag inte hört talas om

3 kommentarer

  1. Anonym

    Jag trodde inte du var så naiv! Citat: ”Det beror på dålig utbildning enligt försäkringskassan”

    ”…enligt försäkringskassan” ???

    På lägsta nivån har handläggarna idag en viss tid (=viss BEGRÄNSAD tid) till förfogande för varje ärende. Denna s k produktivitet inom Försäkringskassan utvärderas regelbundet (tros vara lönebildande) och mäts kontinuerligt. Handläggaren får reda på sin ”produktivitet”

    Därför blir resultatet: FORT blir FEL. Så enkelt är det. Handläggarna har inte tid avsatt för att slå upp på datorn vad som gäller i de små undantagen och olika detaljer, medan den sökande oftast har all tid i världen till sådana kontroller.

    Men vem tror att Försäkringskassan skulle erkänna att det handlar om att ”organisationens styrning gör att Fort bli fel”.

    Det låter alltid bättre med ” mer utbildning behövs”. För sådant kan ingen kritisera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.