Stefan Löfven fortsätter jobboffensiven har DI lagt märke till

Det är väl ingen hemlighet att jobben är den viktigaste frågan för oss Socialdemokrater. Nu har man lagt ett förslag om en portalpargraf för jobben och har även fullföljt med ett program för utbildning.

Det är nåt fel när arbetslösheten är så hög och så finns det brancher som behöver folk. Det gäller att utbilda folk i stället för att öka arbetskraftsinvandringen.

Dagen Industri har en bra artikel som presenterar den offensiv som de sätter rubriken till

5 kommentarer

 1. Robert

  Utbilda folk till de kvalificierade jobben?

  Jag hörde på P1 att det står massor av platser på yrkesutbildningar lediga. På Kista gymnasium är ca 1/3
  av platserna upptagna. 2/3 står lediga.
  Utbildningar som ger jobb som rörmokare, bilreparatör etc. Stor efterfrågan, litet ungdomligt intresse.
  Hur skall det kunna vändas?

  Hör också att LO:s ordförande talar väl om regeringens vilja att minska arbetslösheten.

 2. Johan

  Jaa företagarna dömer ju redan ut Löfvens sk offensiv, så mot attacken börjar väl inte nämnvärt bra. Vilket är ganska förståligt, då era förslag är i direkt kontrast med vad forskning och företag menar behöver genomföras.

 3. Viktor

  Jobben är väl inte särskilt viktiga för S? Arbetskraftsinvandring medför stora skador på vårt samhälle inte minst lönedumpning. Genom arbetskraftsinvandring till lågkvalificerade jobb så hindras ungdomar från att komma ut i arbetslivet och leds in i långtidsarbetslöshet. Annan invandring dränerar resurser inte minst från skola som vi är beroende av för att utbilda kvalificerad arbetskraft. Men just denna typ av invandring kommer från EU och där är S inte beredda att stå upp emot byråkraterna i denna organisation samtidigt som två nya länder snart blir upptagna i Schengen.

 4. LENNART HOLMLUND

  Svar till Viktor (2013-01-30 10:37)
  Ta reda på sanningen om arbetskraftsinvandringen Det är alliansen och miljöpartiet som ligger bakom detta med Arbetskraftsinvandrig. Motivet var att man skulle locka hit spetskompetens. Två tredjedelar av de som kommit hit går till de enkla jobben och dessutom får betala 30000 för att någon korrupt tjänsteman säljer för att fylla i ansökningsblanketten. Läs på

 5. LENNART HOLMLUND

  Svar till Robert (2013-01-29 16:52)
  Men det beror på att Björklund förstört gymnasieskolans program på yrkeslinjerna och tagit bort behörigheten till högskolan. Eleverna är kloka och vet att det räcker inte till de kvalificierade jobben inom industrin.

  Industrin tycker att regeringen gjorde fel när de tog bort kompetensen till högskolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.