Alliansen i landstinget är ansvarslös.

Alliansen i landstinget är ansvarslös. Det tål att upprepas att de borgliga i landstinget har tappat allt förnuft när det gäller detta med folkomröstning om en liten del i en stor landstingsbudget. Man ska rösta om lika sjukvård i hela länet en sak som redan är reglerad i lag. Så här står det i sjukvårdslagen.

Mål för hälso- och sjukvården

2 § Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården. Lag (1997:142).

Det är ju det landstinget gör och man har en fördelning av resurser där varje medborgare i inlandet får större resurser än Umeå och Skellefteåbor. De borgliga i landstinget har ställt upp på de ockupanternas krav ledda av de borgliga politikerna i Dorotea.
De försöker på alla sätt dölja att det är den förda regeringspolitiken som är boven till alla landstings dåliga ekonomi. Kostnaderna har landstingen inte fått kompensation för och statsbidragen har hela tiden urholkats.

Förutom att man vill ha en folkomröstning om en lag som man inte får göra vill man ha en folkomröstning om en sak i förra årets budget och det vill man ha nästa år. Jag upprepar , tala om dåligt politiskt ledarskap som visar att de har inte kompetens att leda ett landsting. Detta är inte första gången de visat detta. De passar bäst i opposition.

Är det god etik att sitta i en sjukstuga och se vilja patienter som går in där. Det tycker jag är att kränka den personliga integriteten och är det tillåtet enligt Svensk lag.

En kommentar

  1. GEA

    Visst fasen är det väl så, de borgerliga företrädarna som satt fyr i brasan och som på lokalnivå agerar i rak motsats till den borgerliga regeringen med indragningar på den allmänna välfärden överlag. Sverige måste få en annan inriktning, det tjänar vi alla på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.