Det blir inga järnvägsbyggen med Moderaterna vid rodret

Det blir inga järnvägsbyggen med (M) Det blir ingen Norrbotniabana med M. Det är helt klart att det blir ingen Norrbottniabana så länge vi har en alliansregering. Regeringen avslog en ansökan till EU när vi sökte pengar för planering och som inte skulle kosta staten ett enda öre.

Riedl skyller på att åtgärdsplanen inte är klar men självklart har regeringen skickat iväg ansökan om man tänkt lägga in den i planen. Då har man fått planeringen gratis. Det är så att så länge moderaterna styr kommer ingen Norrbotniabana. Däremot kommer den om vi byter regering och får Löfven som statsminister.

Motivet till detta var att den finns inte med i regeringens plan till 2021. Vi ser att så länge vi har en alliansregering då kommer det ingen järnväg. Det är inte heller någon överraskning för järnväg har aldrig stått högt på den moderata prioriteringen.

Vi som varit med ett tag vet att moderaterna även var emot byggandet av Botniabanan. Det är obegripligt att de inte har insett att järnvägen är ett utmärkt transportmedel för längre avstånd. De har inte tagit tag i frågan om svavelutsläpp för fartygen i våra farvatten och tillåter en sneddriven konkurens mot andra länder där man får köra med båtar som får släppa ut mellan 5 till 45 gånger mer svavel.

Det är en fördyring på mellan 15 och 30 miljarder för vårt näringsliv. Regeringen sitter handlingsförlamad med armarna i kors och gör inget åt att svenska jobb försvinner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.