Borgligt styre i Västernorrland en fars….

Borgligt styre i Västernorrland en fars. Efter valet blev det alliansen som styr i landstinget där och man kan inte med bästa vilja säga att man lyckats. Man vill gå ihop med Jämtarna i en regionbildning.

Folkpartiet i Ö-vik vill att man byter län. Självklart är de välkomna om de vill. Då kan vi börja diskutera en start till en ny regionindelning. Ett län för en region är för litet. Ö-vik har fattat beslut att bli medlem i Umeåregionen och delta i vårt samarbete.

Enligt uppgift vill Kramfors tillhöra Kvarkenrådet som idag är Västerbottens län och Örnsköldsviks kommun på den Svenska sidan.

Härnösand vill att Umeå universitet ska ta ansvar för utbildningen där som läggs ner. Då tycker man inte att Mitthögskolan tar sitt ansvar för regionen och har självklart sett hur det blev när Umeå universitet tog över utbildningarna i Örnsköldsvik.

I Sundsvall blev det ett alliansstyre med MP där alla MP are inte ställde upp på den borgliga politiken och röstade med den socialdemokratiska budgeten som blev fullmäktiges beslut. Alliansen sitter dock kvar och styr en sossebudget vilket de självklart inte kan men de har inte heller utlyst nyval inom kommunen som man numera kan göra.

Hörde att kommunstyrelsens ordförande nu fått nog och avgått. Lite lätt kaotiskt kan man säga men visst saknas det politiskt ledarskap. Det behövs ett omtag i hela regionfrågan som moderaterna sagt nej till men vi behöver en regionkommun som kan vara ansvar för ett universitetssjukhus annars tar Björklund död på detta i Norrland

Det här visar att man vill norrut där vi kan ta ett gemensamt ansvar för utvecklingen och välfärden och vi kan samarbeta. Dorotea får väl tillhöra Jämtland medan Strömsund kommer till Västerbotten.

Den här bloggen lägger jag ut strax efter att jag sett hur SVT tillåter gratis reklam i TV. Det var hur alliansen fick stå och göra reklam för sig i TV hemma hos Annie Lööf som hade FF hemma. Har du Facebook läs vad Benny Karlson skrev om det mötet i går

2 kommentarer

  1. Pernilla

    Lennart, en kort fråga: Vad kallar du då hela historien om Simhallen?
    Måste utan konkurrens vara den största farsen av alla.

  2. LENNART HOLMLUND

    Svar till Pernilla (2013-02-26 09:37)
    Vi harnog olika uppfattning vad som är fars. Vi tar ansvar för att en simhall finns och ansvar för ekonomin. Du har säkert lyssnat på någon person som inte sysslar med annat än att fara fram och som har sin egen sanning. Varken förankrad hos simsporten eller ekonomiskt försvar bara tomma ord utan vetskap, bara tyckande.

    En ny simhall är ingen fars, det är allvar men tycärr är du en fegis som inte ens törs så för vad du säger under ditt namn. VK deltar också i olika förtalskampanjer genom att ett system där man får spy ut sin galla utan att behöva stå för det. Det är det som är det liberala att inte stå för sina åsikter bara uttrycka dem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.