Regeringen måste tolkas löntagarfientlig….

Regeringen måste tolkas löntagarfientlig. Det är märkligt att regeringen som brukar lyda EU och deras lagar och regler inte gör det när det gäller regler för anställda. Regeringen tillåter enligt LAS som antogs efter valet 2006 att man staplar visstidsanställningar på varandra och mer än två år.

Regeringen har fått order om att detta är fel och så får man inte göra. Nu spänner EU bågen igen och säger till Sverige att detta ska ni rätta till. Kommentarerna från Regeringen tyder på att man inte ska ändra LAS.

Det här pekar på att de som kallar sig det nya arbetarpartiet fullständigt skiter i löntagarnas situation. Sverige är dessutom det land i Europa där det är lättast att göra sig av med folk. Exemplen på detta är många och vi såg att under den så kallade fordonskrisen så fick många på Volvo Lastvagnar gå här i Sverige men ingen blev uppsagd i Gent i Belgien

 

2 kommentarer

  1. Claes

    Lennart, istället för Volvo Lastvagnar, kolla hur det funkar på din egen kommun.
    Ni använder samma system där man kan vara anställd med olika visstidsanställningar, vikariat, projektanställningar, men när det närmar sig två år får de gå får gå istället för att las:s in.

    Ska vi kalla er, som kommun, för ”löntagarfientlig” och att ni ”fullständigt skiter i löntagarnas situation”.

  2. Claes

    Jag vill fortfarande veta hur kommunen arbetar med visstidsanställningar, projektanställningar och vikariat som där den anställde närmar sig två år i kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.