På väg hem från varma Thailand.

På väg hem från varma Thailand. Så är årets tripp till Thailand slut och återfärden till Sverige har påbörjats med buss ut till flyget. De har ett bra system där man får checka in redan på hotellet och gå direkt till säkerhetskontrollen när man kommer till flygplatsen. Smidigt och effektivt.

Vi har bott på Sunwing Resort och Spa i Bang Tao. Ett lugnt och bra ställe där det bor många barnfamiljer och de har bra aktiviteter för barnen. Det har varit och är varmt uppemot 35 grader på eftermiddagen och 32 i vattnet så det går att bada. Stranden är 8 km lång. Det är ett lugnt ställe men det finns många ställen med Thai mat och tar några minuter och 100 Bath att åka in till Bang Tao centrum.

Där finns det flera Svenska restauranger och en som heter Mamma Mia som fallit oss väl i smaken. Vill man äta Västerländskt har det för oss varit ställe nummer ett.

Jag brukar även sy upp lite kläder när jag är här och den skräddare vi gått hos och som rekommenderats av Wing heter Jaspal Tailor och kan inte säga annat än att det är skönt med kläder som är sydda efter ens egen kropp

Visst känns det och hörs att krisen i Europa gjort att det inte är lika mycket folk som vanligt och det är lite lugnare på stranden. Det håller på att vara gott om Ryssar här och där vi varit Ryska barnfamiljer. De skiljer sig mot oss på ett sätt och det är att de tar maten med sig hem från resturangerna. De är dock inte lika populär som oss nordbor men alla restauranger med aktning har matsedlar på Ryska.

Som sagt nu har just hemfärden påbörjats med buss mot flygplatsen och känns faktiskt även skönt att ha hemresan påbörjad även om det är betydligt kallare hemma.

Vi vet att vi har ett betydligt tryggare system hemma och även om Thailändare är trevliga har de mycket långa dagar och veckor som de jobbar. Det systemet vill jag inte byta till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.