Internationell expertis varnar för Friskolesystemet…

Internationell expertis varnar för Friskolesystemet . Vi har det mest konkuresutsatta och marknadsanpassade systemet för friskolor i hela världen. Internationell skolexperts varnar för konsekvenserna har Sveriges Radio rapporterat den 20 mars.

Det är på tiden att Sverige själva gör en seriös utredning om hur systemet fungerar och inte att utomstående ska se detta. Det driver upp kostnaderna och man har hört många skräckrapporter om den kvalité som skolorna har på utbildningen. Det ser även den kommunala skolan där elever kommit från friskolor med dåliga kunskaper.

Den skolpolitik och de förändringar Björklund har gjort har inte höjt kvalitén i den Svenska skolan utan tvärt om. Det har dessutom uppstått en överkonsumtion av lokaler med systemet vilket tagit pengar från eleverna och undervisningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.