Vad står Omar Mustafa egentligen för? Debattens vågor går höga ?

Vad står Omar Mustafa egentligen för. Debattens vågor har gått mycket höga och många har inte har farit fram med massor av osanningar, inte minst media. Små demonstrationer har blivit stora. Det har varit de som påstått att det är förenligt att vara med i SAP och samtidigt tillhöra islamitiska förbundet utan att veta vad de har för mål medan andra tycker att det är oförenligt och en del tycker att man måste välja sida

Nalin Pekgul har en intressant debattartikel i DN den 18/4 där hon som troende muslim ger sin bild och hon har länge suttit i riksdagen. Så här börjar artikeln i DN

Omyndigförklarade. För islamisterna måste det vara en seger när Omar Mustafa beskrivs som representant för en stor grupp muslimska väljare i Sverige. Men vi andra muslimer känner oss omyndigförklarade när vi blir pådyvlade islamisten Mustafa som vår företrädare, skriver förra riksdagsledamoten Nalin Pekgul (S).

Här kan du läsa resten av artikeln.

Det är bara upp till er alla i alla fall ni som är Socialdemokrater att göra er bedömning. Vi har i vårt program alla människors lika värde, jämställdhet mellan könen och religionsfrihet. Det finns en oerhört stor skillnad i vad är rätt tro som muslim med shiralagar som rättesnöre.

3 kommentarer

  1. Hmm

    Om jag fattade det rätt så valdes han in i partistyrelsen av S-kongressen. Du var ju där. Hur röstade du?

  2. Neothereal

    Är man ORDFÖRANDE för Islamiska förbundet så måste man ju givetvis ha exakt samma åsikter som just Islamiska förbundet, och dessa åsikter följer bokstavstroget Koranen och Haditherna när det gäller synen på judar och kvinnor…, och dessa åsikter är definitivt inte förenliga med att sitta i det Socialdemokratiska Partiets ledning! Islamiska förbudnet är dessutom löst knutet direkt till det Muslimska Brödraskapet som är en politisk organisation med politik och värderingar som står långt från Socialdemokraternas!
    Jag, som i grunden är Fp-socialliberal, kan tänka mig rösta på S, men inte ifall Omar av en eller annan anledning tas tillbaka i S-ledningen efter påtryckningar från extrema Islamister och kampanjer i DN o SvD…! En persons kön eller religiösa tro måste dessutom vara totalt irrelevant istället för som idag då det är en merit att råka ha ett visst kön eller tro på en viss gud! Omar valdes ju enbart på grund av att han var ”muslim” och sossarna ville ha just en ”muslim” i partiledningen!

  3. B.Eriksson

    Du Lennart, kan du inte klargöra för oss hur du själv röstade så vi vet var vi har vår man inom S-leden i Umeå.
    Skulle lyfta din heder att redan i detta skede höra din ståndpunkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.