Mobiltäckningen en parodi. Centern bör byta slogan Landsbygden dör med centerns ansvar för IT

Mobiltäckningen är en äkta parodi. Är i Långvattnet i dag och VK ringde och ville prata med mig men det gick inte för när det inte hördes så bröts samtalet.

Har varit med om här när jag tvingades köra ett fem sex kilometer för att ringa efter ambulansen när min farbror var sjuk och då hade han Telia fast nät men då hade troligen något träd fallit över ledningen .

Långvattnet ligger ett par kilometer från Brattsbacka mellan Nyåker och Norrfors men även där är det hopplöst att nå nätet. Det är en skam för Sverige och vi är ett U land när det gäller mobiltäckningen i landet.

Det här är centerpolitik som numera blivit extremhöger och för att hela landet ska leva. Bristen på mobiltäckning är dödsstöten åt hela Sveriges landsbygd

7 kommentarer

  1. Josef

    Om målet med badhuset är att man ska kunna ta sig dit med kollektivtrafiken så kan ju istället just kollektivtrafiken anpassa sig. Bussar kommer ju antagligen gå till det nya IKEA-området eftersom att det kommer bli ett ställe många vill till. Sätt då badhuset här också! De flesta kommer att bli nöjda då det finns en kollektiv anslutning, nog med markyta samt att man kan ta sig dit med bil!

    Kanske att en namninsamling borde anordnas för att verkligen visa på att de flesta Umeåborna vill ha badhuset placerat utanför centrum. Vi lever i en demokrati!

  2. stig högman

    Du har rätt Lennart det är åt h-vete med mobiltäckningen,
    men kanske Omar Mustafa skulle kunna åtgärda problemen,kongres-sen trodde ju mycket på honom,visst var du med där?
    Bara ett tips från fd sossen Stig Högman

  3. UmeNytt.se

    Det är helt sant att mobiltäckningen är under all kritik.

    Med dagens mobiltelefoner går det bra att koppla upp och ringa via internet, det gör vi ofta trots att vi har helt gratis samtal utan uppkopplingsavgift via Svensk mobiloperatör. Om alla bidrar med ett öppet nät, alla som har tillgång till internet ger det människor tillgång till både nätet men kan också användas för telefoni. Nu när UmeNet går ut och erbjuder 15minuter gratis surf i centrala Umeå går UmeNytt steget längre och erbjuder 24/7 gratis internet WiFi HOTSPOT’s på båda banden 2.4GHz & 5GHz med en hastighet på upp till 200Mbit/s.
    http://wifi-umea.se

    Tanken är att sätta upp 3st mycket känsliga riktantenner med 3000meters räckvidd och en stor del av Umeå har tillgång till en fri hotspot (initialt är räckvidden en halv kilometer). OCH som sagt vi utmanar ALLA privatpersoner & företag att öppna sina nät med en hotspot … 15minuter nere på stan är skämigt, många städer erbjuder helt fritt trådlöst internet (WiFi) idag, men inte Umeå, vi kan undra varför? Tekniken är busenkel och kostnaden blygsam …

    – Tillbaka till Långvattnet som du beskriver, försöka att få boende att öppna sina trådlösa nät med sk, hotspots och du kan garanterat ringa med SKYPE i mobilen som exempel, SIP är att föredra men kräver en ett konto hos annan leverantör.

    – Var din egen lyckas smed och slå klövern i sommar… (C)

  4. Roger

    Hej Lennart en fråga om ett annat ämne.
    Vad ska S göra åt lönedumpningen från låglöne länderna?
    Om inget händer är jag och många med mig snart utan jobb.
    Människor kommer hit och jobbar men betalar varken skatt eller arbetsgivaravgifter
    Hur får man i hopp statsfinanserna då?

  5. Jan Sandström

    När vi sist var i stugan mot Vindeln hade vi nästan ingen signal i Telias nät, vi har haft full täckning där tidigare men nu var det som i begynnelsen med 010-nummer.
    Min undran är om de gjort någon förändring i nätet/masten eller om det var något tillfälligt fel.
    Tror vi ansluts via masten i Varmvattnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.