Vill Omar Mustafa lämna S är det hans beslut….

Vill Omar Mustafa lämna S är det hans beslut. Lämnar man ett parti som man gått med i för att man vill delta i att förändra samhället i den riktning som partiet står för då är det andra saker som varit orsaken till att man gått med.

Jag tycker att det är magstarkt av Omar att beskylla Lövfen på olika sätt. Det är för mig ett tecken på att han inte vet hur det Socialdemokratiska partiet fungerar. Jag var och är förvånad över att han så snabbt och efter så kort tid blev invald som ersättare i partistyrelsen och är dessutom till 100 % säker på att Veronica Palm gett rätt beskrivning om varför hon bad Omar säga av sig sitt uppdrag.

Det blir inte ett dugg trovärdigt att ständigt komma med att det beror på islamafobi. Man måste själva fråga sig om hur jag handlar och agerar och om jag delar de grundläggande värderingar som ett parti har.

Vi är en folkrörelse och jobbar och har i alla tider jobbat som en folkrörelse och oavsett hur den borgliga pressen påstått än det ena och än det andra om ansvaret i organisationen, TV och andra media vill spela ett spel att detta är en krutdurk för partiet. Då säger jag så här. Då har man dålig kunskap om vårt parti. Så är det. En partiledning väljs och en partiledning har inget att göra med vilka som väljs på kongressen. Ansvaret har de som
nominerar och de som väljer

8 kommentarer

  1. Teo

    Misstaget var ju att välja in honom. Han kommer dra fördel av det här oavsett vem som pratar sant eller ljuger. Det här kommer att sänka partiet flera procent, folk blir osäkra var ni står och jag är själv besviken hur ni kunde vara så ”klantiga”. Ett som är säkert, det är ingen annan ni kan skylla på och borgarna sitter säkert och mår jättegott nu. Ju mindre man pratar om desto bättre. Om 3 v är det glömt. Förhoppningsvis.

  2. fd sosse

    Du har rätt i mkt av det du skriver. Tyvärr är det så att de flesta partier inte vågar ta en intern debatt om hur invandrare mottas inom politiska partier. Det är nog ingen som sagt åt honom tidigare. I P1 intervjun verkade han inte förstå att det var ett problem, helt uppriktigt. Typsiskt blir nu debatten fr Omar att det är isalmofobi. Jag har både vänner och arb.kompisar som är muslimer och de förstår inte vad Omar vill uppnå. Jag håller med Nalin Pekgul (S) som skrev en debatt artikel om att vi måste faktiskt diskutera den lilla grupp muslimer som verkar vilja ha ett pararellt samhälle i Sverige, med hedersregler som verkar helt märkliga. Efter ha loggat in på Svenska muslimers hemsida blev jag chockad över det jag läste. Bland annat om att det bör finns olika regler och lagar för män och kvinnor. Vid tillfälle gå in och kolla, om det inte är borttaget.

  3. LENNART HOLMLUND

    Svar till Teo (2013-04-24 11:19)
    Jag tror inte ett enda dugg att detta kommer att sänka partiet med flera procent. Det är media som sprider den bilden för de älskar sånt. Mig ska det inte förvåna om vi vinner på att det blev som det blev. Jag har inte hört några klaga på partiet snarare tvärt om. Det är många som stämt in i det Nalin skrev i DN

  4. Ville Myra

    Du skriver: ”då är det andra saker som varit orsaken till att man gått med.” Vilka saker skulle det vara? Kan du ge några exempel.

  5. Mats E Lindmark

    Tack Lennart för dina kloka ord. Jag skulle ha kunnat uttrycka samma mening själv, men då hade jag blivit avstängd av ansvarige utgivaren på VK för hets mot perso eller personförföljelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.