Ylva Johanssons är en mycket klok kvinna….

Ylva Johanssons är en mycket klok kvinna. Det blev precis som jag tippade att Ylva Johansson inte skulle ställa upp som ordförande i Stockholms Arbetarekommun. Hon är en kvinna som tar ansvar för partiet. SAP i Stockholm har en viktig uppgift och det är att samla ihop sig. Idag gjorde Ylva Johansson ett uttalande om ordförandeskapet i Stockholm

”Jag blev inte omvald till partistyrelsen och blev ledsen för det men kommer att fortsätta att jobba med full energi för partiet och som arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Inför årsmötet i helgen är jag av
valberedningen föreslagen som
ersättare i styrelsen för Stockholms Arbetarekommun.

Om årsmötet vill så står jag till
förfogande för att väljas som
antingen ersättare eller som ordinarie ledamot i styrelsen.

Någon personstrid om ordförande posten är jag inte intresserad av.
Jag tror att det skulle skada partiet. Nu behöver Stockholms Arbetarekommun samla sig och koncentrera sig på politiken”.

Visst kan man kalla detta för ett klokt uttalande

2 kommentarer

  1. janne

    Jomenvisst, den gamla V-ugglan är slipad. Har man länge levt gott på skattebetalarna lär man sig att säga det som är politiskt korrekt, ofta för att bakom ridån ändå nå den maktposition man behöver för sitt fortsatta goda leverne. Jag var själv distriktsombudsman i SSU och har sett det mesta av politikens baksida ända sedan Margot Wallström värvade mig en gång i tiden.

  2. Naturvän

    Pesonfrågorna är naturligtvis viktiga men nu byter jag ämne för trots allt är det politikens innehåll som intresserar mest nu inför valet 2014!
    Den mångmiljardsatsning som nu äger rum på meningslös, destruktiv, lågpresterande och naturförstörande vindkraft är ett hot mot vår välfärd. Inte för att jag gillar SVD men idag på ledarplats finns en lysande analys av vindkraftsdilemmat!
    Vinkraften kostar alldeles för mycket och ger för lite!
    Lek istället med tanken att vi riktar om delar av våra subventioner till vindkraften till vård, skola och omsorg.
    Förskolans barngrupper växer så att verksamheten blir på gränsen till ohållbar har vi ju sett på nyhetsutsändningarna. Att inte s förstår att något måste göras är en gåta.Att man fortsätter att jamsa med miljöpartiet är en skandal speciellt när vi vet vad tex Löfven och Holmlund egentligen tycker när det gäller energifrågor.
    Jag hoppas verkligen att Umeå kommun lägger alla vindkraftsplaner på is istället för att ha en hemlig vindkraftsagenda av kortsiktiga skattetekniska skäl.

    Umeå ska ju växa, det bästa varumärke en kommun kan ha är att behålla den orörda naturen! Det lockar framtida bosättare!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.