Ska bara unga in i politiken i framtiden?…

Ska bara unga in i politiken i framtiden? Socialdemokraterna har tagit ett beslut att på förtroendeuppdrag ska 25 % av de som väljs bör vara under 35 år. Visst behövs det fler unga i politiken men om vi ska vara representativa så är det för få äldre som också är med och har förtroendeuppdrag. Det är ett underskott även av den äldre generationen i beslutande församlingar kanske främst i de större kommunerna.

Det blir fler och fler som blir 70 år och äldre och mycket friskare blir man dessutom och ska det vara demokratiskt så ska de folkvalda representera alla grupper. Sören Holmberg tog upp detta på SKL,s stora Demokratidag i Stockholm i går.

Att klara representationen från olika grupper och delar av samhället är det lättare att klara i ett större parti som Socialdemokraterna och det har vi jobbat med i alla år och därför är en röst på Socialdemokraterna vid nästa val en garant att våra kandidater sammantaget bäst speglar samhället

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.