Vart är vi egentligen på väg i Sverige?…V 75 tips.

Vart är vi egentligen på väg i Sverige? Något har i alla fall hänt och det känns som om samhället blivit mycket hårdare. Hot är snarare regel än undantag. Det sker på alla nivåer i samhället.

Nu senast är det personer som hotat tränare i Djurgårdens fotboll som gjort att han slutar och då slutar även ordföranden i klubben. I det här fallet tog till och med statsministern och Djurgårdaren till orda på en presskonferens.

Frågan är vad som går att göra åt detta och vilka metoder som man ska använda. Det låter lite för enkelt att kasta ut laget ur seriesystemet för då drabbas även spelare och riktiga fans.

Det måste ränsas i supportskaran för visst borde det finnas personer som vet vilka som framfört hoten. Det gäller i sådana fall som i andra att man måste våga vittna och man måste våga anmäla den här typen av brott för det är allvarliga saker att hota på detta sätt.

Jag tror det är viktigt att alla som utsätts för hot anmäler det. Jag har själv många gånger funderat på att anmäla hot som dyker upp under skydd av anonymitet till exempel på blogg kommentarer. Nu väljer jag dock att inte publicera detta men nätet och anonymiteten är en grogrund där hot frodas.

Tidningarna har ännu inte valt att ta bort möjligheterna att kommentera både artiklar och i bloggarna även om det är mycket grovt som framförts. Detta har bidragit till att flytta gränser tyvärr åt fel håll och har inte gynnat det fria ordet, snarare tvärt om.

Trav och V75 på Umåker idag och självklart ska jag vara där. Hoppas på framgångar för våra hemmatränare även om det är svåra och öppna lopp och möjligen kan det bli bra utdelning. Åk ut och njut och upplev fin travsport. Ska för en gångs skull även lämna förslag på dagens vinnare i V75 men det behövs garderingar 8 Panne De Moteur, 6 Quite Charming, 10 Iceland, 7 Hallsta Lotus, 6 Pink Elephant, 2 Tambur och i sista tror jag mest på 2 O.U.Glide. Lycka till

En kommentar

  1. janne

    När jag växte upp i Vännäs på 60-talet fanns aldrig några hot och vi låste aldrig dörren till villan. På den tiden fanns heller inte tillstymmelsen till arbetslöshet.

    Undrar om detta har med dagens absurda hotelser att göra…såklart!

    Och denna eländiga Reinsvält! Om han tog sin s.k ”jobblinje” på lika stort allvar som fotbollaen så hade Sverige varit som ett blomstrande Vännäs på 1960-talet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.