Ytterligare ett avtal utan konflikt. I går…

Ytterligare ett avtal utan konflikt. I går blev det klart med ytterligare ett avtal, denna gång mellan Kommunal och SKL som representerar de offentliga Arbetsgivarna Det visar på att den svenska modellen fungerar.

Båda parter accepterade det bud som medlare lagt tidigare under söndagen. Kan inte säga vad det innebär mer än att det sägs följa de nivåer om en total kostnad för arbetsgivarna på totalt 6,8 % för ett treårs avtal. Det är bra att det blir lite längre avtalsperioder.

Vi kan som är förtroendevalda har fått en hel del mail och det har inte rört sig om löner utan har handlat om hur barnen i förskolan skulle få sin mat. Det blev som sagt ingen konflikt men lite förvånad blev jag över tonläget i mailen, men allt kan inte bli som vanligt om det brutit ut en konflikt. Det går inte och strejkbryteri har inte varit aktuellt från kommunens sida.

Sporten dominerar i övrigt nyhetssidorna idag. Det var fina tävlingar på Umåker men lite mindre folk än förra året vilket jag skyller på hotet om lite regn som säkert gör att en del stannar hemma men en hemmaseger blev det Dead Wood som ägs av amatören Urban Engdelius. Två Bodensegrar till tränaren Petri Salmela genom fina styrningar av Jonny Takter bakom hästarna David Sisu och B.W.L. Champion. Hallsta Lotus visade upp var skåpet ska stå.

UIK fick sin första seger för i år medan det blev förlust för UFC. Det ser även ut som att Björklöven fostrade backen Daniel Rahimi har goda chanser att få spela VM på hemmaplan. Tyvärr är det smolk i glädjebägaren för en idrottsälskare som jag när man tvingas läsa om sånt som händer i Djurgården.

3 kommentarer

 1. Kristoffer Grundström

  Ska inte dra alla STHLM:are över samma kam, men det blir allt mer vanligt med det idag. Kan det bero på att man har svårt att urskilja skillnaden mellan hjärta & HJÄRTA när det handlar om klubbkänsla? Aldrig att jag skulle göra illa någon bara för att de RÅKAr hålla på ett rivaliserande lag. Det är bättre att man skrattar när de misslyckas istället. 🙂

 2. Anny Josefson Ekegren

  Inga föräldrar förväntar sig att det ska vara som vanligt vid en strejk. Däremot är det inte bara nonchalant utan fräckt att bryta mot lagen och avstå från att ordna barnens mat på annat sätt, som via catering eller göra avtal med närliggande matställen.
  Vi har redan betalat för maten en gång, och ska inte behöva göra det en gång till.
  Du är ju socialdemokrat och borde dessutom se det fullkomligt orimliga i att tvinga denna kostnad på föräldrarna och göra strejken verkningslös medan kommunen sparar goa slantar och önskar strejken bara kunde pågå lite till.

 3. LENNART HOLMLUND

  Svar till Anny Josefson Ekegren (2013-05-01 00:54)
  Man kan bryta mot vissa lagar när det är konflikt, det vet du säkert om. Dessutom om vi inte gör som vi gjort förut så finns det lagar som säger att vi måste upphandla det vi köper LOU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.