Nya avdrag nya möjligheter till fusk. Rotavdraget är ett exempel

Nya avdrag nya möjligheter till fusk. Rotavdraget har gett nya möjligheter till att fuska inom byggbranchen.

Enligt uppgift har Uppdrag granskning avslöjat att företag som lämnar anbud med högst arbetskostnad och dumpar matrialkostnaden oftast får jobben. Det är på arbetskostnaden som man får Rotavdraget .

Pia Blank Thörnros på Skatteverket säger

-Helt plötsligt har något som alla
alltid har velat hålla nere, nämligen
arbetskostnaden, blivit den mest
populära kostnaden av alla,

Man kan undra vart vi är på väg i samhället och om vi är på väg mot en total moralupplösning. Det kanske inte heller är så konstigt när man ser hur de som redan har på olika sätt roffar åt sig på någon annans bekostnad.

Det här visar att det är något fel i systemet. Det här går självklart att åtgärda om man gör ett avdrag som bygger på hela kostnaden ROT arbetet.

3 kommentarer

  1. Teo

    Det här upptäckte jag ju tidigt när jag installerade en värmepump. Arbetstiden låg ungefär på 1 timme gånger 2 och rotavdraget på 3000 kr. Alltså skulle arbetskostnaden vara 6000 kr (50%). Om vi säger ändå totalt 4 timmar (2 man) blir det 6000/4 = 1500 kr/tim. Nu var det inte min sak kolla upp det här men det är ju bra att svenska folket vaknat och börjar förstå hur alla de här skattesubventionerna fungerar.

  2. Torbjörn H

    Tack Lennart. Jag kanske inte alltid håller med dig i sak men du skriver i klartext och det gillar jag.

  3. Leif

    Det du och jag måste förstå är att det är bättre om företag fuskar än att sjuka och svaga personer, som faktiskt skulle behöva pengarna, får dom. Reinfeldt har ju sagt så

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.