Folkomröstningen i landstinget i höst

Folkomröstningen i landstinget ………….. Det är ju beslutat om en folkomröstning i landstinget i höst efter iniativ från Åsele, Dorotea. En sådan folkomröstning om en liten del i en stor budget är märklig och märkligast av allt är att moderaterna ställde upp på detta.

En folkomröstning har inga nya pengar att använda utan det är samma summa som idag. Landstinget har en resursfördelningsmodell där inlandet får mera resurser för varje patient än vid kusten. En rimlig omfördelning då skulle vara att det sker en omfördelning inom inlandsposten av pengar.

Jag har inte hört Ågren yttra sig offentligt i frågan om han tycker man ska folkomrösta om en punkt i en budget. Jag tror ärligt talat att han innerst inne tycker det är fel.

Det som resursfördelningsmodellen handlar om rör inte den avancerade specialist sjukvården utan primärsjukvården. När man slår upp dagens VK ser det ut som om inte alla insett vad själva folkomröstningen handlar om.

På den fråga som man enats om och så är valet på frågan för mig självklar. Jag tycker man ska rösta nej.

Så här lyder frågan som folkomröstningen handlar om och det är vad som skett i Åsele och Dorotea vi röstar om.

" Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade landstinget 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och att ersätta ambulansen i Åsele med en akutbil

Vill du ge Västerbottens landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser med läkarjourkedja som 2011 och Åsele får en stationerad ambulans"

Det handlar om en återställare i Dorotea och Åsele. Så är det och det är det som man kämpar för. Jag tycker det var fel att ha en folkomröstning men när den nu ska hållas då kommer jag att säga nej. Den organisation och de avtal som träffats fungerar och rösta om en budget som är sedan 2011 är fel väg att gå. Rösta nej.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.