Arbetsförmedlingen rättar inte till felen….

Arbetsförmedlingen rättar inte till felen. De har avtal med företag som bryter mot de regler som finns. Däremot häver man inte avtalen utan pengarna rullar ut även till kritiserade bolag.

Af har betalat hundratals miljoner till etableringslotsar som ska hjälpa invandrare in på arbetsmarknaden. Det har konstaterats många gånger att staten har dålig koll på vad man får ut av sina upphandlingar. Det har varit viktigare för regeringen att privatisera än att få en bra verksamhet med hög kvalité.

2 kommentarer

  1. Bernth Olofsson

    Arbetsförmedlingen är helt toppstyrd precis som alla myndigheter går trådarna in i departementen. Gör du fel som underhuggare så åker du ut. Blunda och gör fel är bästa.

  2. janne

    Hade jag haft din makt skulle jag anställa alla långtidsarbetslösa i Umeå via kollektivavtal, vilket skulle skapa enorm sympati runt om i landet. Sossar gnäller gärna med rätta på högern men visa musklerna och skapa alternativ! Tyvärr inser jag med åldern att dagens sossar är mer borgare än socialister då jag var partimedlem på 70-talet. På den tiden fick arbetslösa utmärkta beredskapsjobb som gav fasta jobb tämligen omgående. Men idag ska utanförskapen fördjupas 365 dagar per år. Schämmes tammef-n!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.