Umeå är näst bäst i landet som cykelvänlig kommun

Umeå är 2,A i landet som cykelvänlig. Nu har det kommit svart på vitt att Umeå är en av Sveriges cykelvänligaste kommuner. Det är bara Västerås som är före oss.

De som gjort bedömningen är cykelfrämjandet och försäkringsbolaget If. Det är cyklisterna själv som tyckt till. Det är ett betyg vi får vara stolt över och samtidigt ett bevis på att vi tänker rätt i vår planering för det är där man lägger grunderna för hur cykelvänlig man blir och är.

I översiktsplan finns ytterligare förbättringar och det är att vi infört en parkeringsnorm för cyklar och det innebär att fastighetsägare ska planera in parkeringar för cyklar och att det även ska finnas omklädningsrum. Då ska det bli bättre för cyklisterna och lättare att parkera och fler ska cykla till jobbet vilket är bra för miljön och folkhälsan. Parkeringar ska främst vara till för besökare

3 kommentarer

  1. Göran Bergqvist

    Grattis, men alla Sveriges kommuner, och i synnerhet Umeå, är bilvänliga städer. Det är ingen större nytta med cykelvänlighet om kommunen är än vänligare mot bilister.

  2. Ole Lund Liebel

    Umeå är cykel vänliga eftersom du kan cykla på trottoaren, på gågatan, mot trafiken och utan ljus.

  3. Henrik

    Det farligaste jag råkat ut för som cyklist (den långsamma cyklande typen) är andra snabba cyklister som kör om en i hög hastighet. Många gånger har jag varit nära att bli påkörd. Det behövs cykelvett!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.