Wikegård riktade skarp kritik mot regeringen….

Wikegård riktade skarp kritik mot regeringen. Han gjorde det för att idrottsministern och ett borgarråd från Stockholm höll tal när VM guldet firades i Kungsträdgården. Kritikens innehåll var de minimala satsningarna som görs på idrottsanläggningar i Stockholms av regeringen

Han har självklart helt rätt i sak med det är inte staten som ska ha kritik utan de modetatledda kommunerna. Han har dock rätt i att idrotten i Storstockholm kommer att dö ut på grund av bristen på hallar och deras standards och inga eller få träningsmöjligheter.

Så är det när moderaterna styr. Idrotten tillhör inte välfärdens kärna och därför är låga kommunalskatter viktigare för moderaterna än att barn och unga ska kunna syssla med idrott.

Resultatet syns inte bara på resultatlistorna i klubbarna utan medan vi satsar mycket på idrott och kultur så har Västerbotten landets lägsta antalet brott per 1000 invånare medan brottsligheten är störst i Stockholm. Så har man det som det är och nu är det tredje natten det är upplopp och bilbränder även om inte orsaken till detta beror enbart på bristen på satsningar på idrotten utan där på utanförskap och brist på jobb. Där har regeringen ett totalt misslyckande. Det råder massarbetslöshet bland de unga i hela Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.