Etiken inom Umeåpolitiken dör ut.

Etiken inom Umeåpolitiken dör ut. Det har hänt något nytt den sista tiden och det är att arbetsmaterial inte längre får vara ett sånt material. Jag tänker nu på det underlag som våra tjänstemän tar fram åt oss inför Budgetarbetet hamnar hos media. Det har aldrig hänt förut men självklart måste det innebära förändringar i arbetssättet

Ett kan vara att man sätter sig på det slutna rummet utan att det bereds i KS au som idag och sedan läggs det fram ett färdigt förslag från majoriteten och då får oppositionen lägga sitt en tid senare. Då får våra tjänstemän ta fram de siffror som finns om ekonomi och demografin. Jag tycker det är synd att tvingas börja med ett sånt arbetssätt för jag upplever det som berikande att vi sammanträdesrummet kan fråga tjänstemännen egentligen om vad som helst och alla får samma svar

Blir även förvånad över att Tamara tycker jag ska ta kontakt med henne nu då vi inte gjorde annat än att diskutera hur det skulle se både när det gäller de beslut vi tog om de så kallade inteckningarna i eget kapital och att ingen fick röra det men även hade gått igenom hur vi skulle göra i övrigt för att slippa göra mindre ingrepp i välfärdspolitiken än vad minskningen av intäkterna innebar. Allt var till stora delar klart när vi beslöt oss för att ta budgeten i oktober då vi för första gången hoppas på regeringen ett hopp som består av att nya skatteprognoser skulle ge mera pengar men även att regeringen känner något tryck på att välfärden i kommunerna behöver meta resurser.

Är på Island med regionrådet och vi har fått bra information om hur de klarade sin kris som var betydligt större och allvarligare än det som händer i Umeå. Reykjavik är i det närmaste man kan komma lika stor befolkningsmässigt som Umeå.

Jag uppmanar läs de bloggar jag skrivit om hur mycket resurser vi har jämfört med andra kommuner och även Reykjavik resonerade i stort sett på samma sätt som vi gör och trots kostnadsminskningar har de inte märkt större förändringar i välfärdstjänsterna även om hela Island dessutom fick kraftigt sänkta löner vilket självklart gav andra problem

Ny tider nya arbetssätt men vem törs man lita på när arbetsmaterial hamnar ute i media. Vem törs företag prata med i framtiden. Jag kommer dock inte att överge synen på att arbetsmaterial är just arbetsmaterial tills besluten fattas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.