Nu är det dags att EU sysslar med rätt sak….

Nu är det dags att EU sysslar med rätt sak. Man blir lite lätt chockad när man hör att de vill belägga Kinesiska solceller med en skatt på 50%. Det har inte framgått av de nyheter jag lyssnat på vad som är huvudmotivet men skulle tro att det beror på priset.

Spontant tycker jag det är bra om någon som säljer produkter billigt då solenergi självklart bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. EU själv kan man väl inte med bästa vilja i hela världen säga att ha fattat något beslut mot ett hållbart samhälle. Utrotningen av fisk genom överfiskning är ett exempel och det finns fler ex.

2 kommentarer

 1. John-David Sandberg

  Det känns än märkligare då man hackar på Kina för att de inte skriver på alla västvärldens klimat avtal.
  Och i andra andetaget gnäller då de levererar billiga riktigt miljövänliga produkter. De borde göras skattefria i stället.

  Sedan tycker jag att det tänket borde gå in i kommuner och landstingens tänk då det kommer till mat till tex elever på skolor och äldre omsorg. Att man slopar om offentlig upphandling till viss del. Man måste få gör avsteg för att inte potatisen ska behöva komma från Ungern eller mjölken från Polen. I det fallet det finns likvärdiga produkter i närområdet. ( till ett pris som går att försvara )

 2. LENNART HOLMLUND

  Svar till John-David Sandberg (2013-05-28 09:02)
  Tänk att de vill lägga högre kostnader på alla som vill bidra till en bätre miljö. Jag kallar det att så är högerpolitik i ett nöt eller rättare sagt i ett äggskal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.