Lo vill begränsa arbetskraftsinvandringen

LO vill minska den utomnordiska
arbetskraftsinvandringen till många LO-yrken. Alla 14 LO-förbund kräver ett återinförande av den prövning av arbetsmarknadens behov som togs bort 2008.

Bakgrunden är att två av tre
arbetstillstånd som utfärdas gäller
yrken där konkurrensen om jobben är stor, till exempel städare, byggjobbare och restauranganställda. Lo säger att det finns oseriösa arbetsgivare som utnyttjar arbetskraftsinvandrsrna.

Vi har massarbetslöshet i Sverige i dag och det är en katastrof för många unga som inte kommit ut. Det har dessutom kommit fram att man trixar med arbetsgivareavgiften och skatterna som inte betalas i Sverige. Det har avslöjats att det sker handel men tillstånden som gör att det är så nära slavhandel det kan vara

Det måste till en arbetsmarknads politik så att man kan tillgodose näringslivets behov av arbetskraft och det skulle nog vara hälsosamt med en attityd förändring hos en del att det är viktigare att ta de jobb som finns eller att stå utanför arbetsmarknaden.

Jag vet att det är lättare att få ett jobb om man haft ett tidigare. Jag är även säker på att man måste bli bättre på att informera om framtidens behov av arbetskraft så att eleverna får den bilden innan man söker linjer på Gymnasieskolan. Den typ av arbetskrafts invandring som skett är inte bara ett hot utan urholkar välfärdssystemet då skatter och avgifter inte hamnar i vårt land. Vi kan inte vänta till vi får en ny regering efter valet utan Reinfeldt Borg måste reagera NU.

2 kommentarer

 1. Mange

  Lennart jag tror redan de är försent för det, detta med många idiotiska beslut som vår regering har tagit har inte bara skadat landet utan själva välfärden,

  Har en vän som fick gå från sitt snickarjobb för att företaget skulle ta in ”billig” arbetskraft från Polen.
  Jag har ganska stor erfarenhet från utländsk arbetskraft och kan bara säga att dom jobbar bra.. men jobbet dom gör blir sällan bra.
  Sen nu när jag läser att dom undviker att betala skatt i Sverige.. ja då blir jag bara arg, de är ju precis samma som alla idiotiska riskkapitalbolag som köper upp företag driver upp vinster genom nedskärningar osv och säljer till nästa bolag.
  Allt och då säger jag ALLT idag handlar om pengar, det gamla härliga systemet där man faktiskt hade en chef som brydde sig om sina anställda har helt försvunnit utan nu när det bara vinst på vinst och går det inte med 20% vinst ett år då kickar man folk.

  Näe vi måste göra oss av med den sittande regeringen och sen när det sitter en ny där så måste dom trycka på återställ knappen och börja om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.