Varför import av arbetskraft utanför EU när vi har massarbetslöshet ?

Regeringen vill att Svenskar ska vara utan jobb. Regeringen och även Miljöpartiet säger nej till att facken ska få ökat inflytande över invandringen från länder utanför Europa.

Det innebär att man vill ha import av jobbare och vill ge jobb åt andra före de som är arbetslösa i Sverige där det finns stora grupper av invandrare som inte kommit in på svenska arbetsmarknaden.

Migrationsminister Tobias Billström (M) vill inte återinföra arbetsmarknadsprövning för arbetstillstånd. -Det skulle innebära att man minskar öppenheten, sa Billström till TT.

Det räcker med den handel av arbetskraft som finns inom EU där man betalar lön på ett ställe och andra sociala avgifter i ett annat land. Här borde faktiskt EU sätta ned foten och införa arbetsmarknadsprövning för att de ska få arbetstillstånd. I många EU länder är det högre arbetslöshet än i Sverige och i hela EU är ungdomsarbetslösheten över 30 %.

Att Sverige i ett sånt läge ska släppa in arbetskraft utan prövning för folk utanför är ett dåligt förslag. Det här att man kan komma in och börja jobba från länder utanför EU kommer dessutom att öka främlingsfientligheten är jag helt övertygad om.

Det här beslutet gynnar enbart främlingsfientligheten och Sverigedemokraterna, men det är säkert så högerregeringen vill ha det för Sverigedemokraterna kommer aldrig att stötta att Socilademokraterna bildar regering. De är ett högerparti.

Det borde finnas ett partsansvar för den svenska modellen både när det gäller utbildning men även arbetskraftsinvandringen utanför EU. Regeringen och miljöpartiet underblåser främlingsfientligheten i vårt land

Här ser du lite av vad LO kräver
förutom arbetsmarknadsprövningen
Man anser att arbetsgivare som vill ta in arbetskraft ska granskas hårdare.
Erbjudanden om arbete ska vara
juridiskt bindande så att ett företag inte kan krypa undan de villkor som utlovats i avtalet.

Arbetstagarna måste få permanenta eller långa uppehållstillstånd om de får ett tillstånd kopplad till en fast anställning.

7 kommentarer

 1. Markus jonsson

  Det där har ju SD pratat om i 7år nu, lite sen på bollen eller har du gått och blivit nynazist?

 2. bm

  Hej Lennart !
  Du ska veta att många följer din blogg ,speciellt i dessa tider för politiken är minst sagt rörig och otrygg.
  För mej personligen har jag andats ut när Carina Hägg skrivit insiktsfullt på Newsmill.
  Även när jag förstått mej på lite mer av hur budgetarbete går till i kommunen. (TV inslag på Ågrens blogg).
  SD är inget högerparti utan ämnar rösta på vettigaste förslagen .Läs programförklaringen.

  Jag håller helt med dej i dagens blogg.
  Vad som oroar är utestängningen till debatt och alla kloka förslag som en stor väljargrupp har vilka inte får komma till tals …
  Förutom den , en oro om samhällsutvecklingen ,en oro som bara ökar hela tiden. Västerbotten /Umeå är ännu förskonade – men för hur länge?
  Riedl skrev ’vi måste ha en öppen debatt om invandring’ men si det gick inte , man blir deletad av VK om man för ett ögonblick tror man får delta !!. Hur tror ni etablerade politiker att folk känner sej i den här stan, man blir tungsint ska du veta…
  Folk vill ha nåt att tro på.Folk är oroliga.
  En annan positiv sak med S är viljan att hålla isär religion och politik / DET tackar jag för på förhand /
  bm

 3. Mixxx

  De flesta som kommer till Sverige för att arbeta gör det eftersom det saknas kompetent folk här i Sverige. Dessutom tjänar de flesta bättre än vad svenskarna gör. Att hela tiden säga att det är ”slavar” som kommer hit är fel och dumt sagt.

  Sverige och resten av världen borde göra det ännu lättare att åka runt för att arbeta.

  Tycker S-ledaren fiskar i bruna vatten då han tyckerr Sverige ska emot färre flyktingar. Var tog solidariteten vägen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.