Nu ska regeringen sälja ut Nordeaaktier

Nu ska regeringen sälja ut Nordeaaktier. I går meddelade Norman att man ska söka ut en del. Motivet sägs vara att minska statsskulden. Jag är ganska säker på att det är för att slippa låna till skattesänkningarna.

Regeringen har sänkt skatterna så mycket att man inte ens har råd till den nedmonterade välfärden vi har idag. À-kassan och sjukförsäkringen kan knappast kallas försäkringar mot inkomstförlust vid sjukdom och arbetslöshet.

Lånar man till skattesänkningar är man helt fel ute och få kommer det mera nedskärningar sedan om budgeten ska gå ihop. Många av Europas länder har hamnat där man haft för stora utgifter i förhållande till inkomsterna och de har hamnat i en besvärlig sits

2 kommentarer

  1. Lasse Jansson

    Tack!
    Min fru blev sjukskriven av sin husläkare. Ont i lederna och behövde vila två veckor från plusjobbet på ett daghem.
    Erik Andersson på försäkringskassan i Hallunda skrev till henne: ”Vi godkänner inte sjukskrivningen”
    Jag tog med hans brev upp till FK och frågade vilken medicinsk utbildning han hade.
    Ingen givetvis, men vi har egna läkare. Deras egen läkare hade inte träffat min fru, vilket jag undrade över……”nej men han har tittat i papperen.
    Just det, och där står att hon behöver vila, eller hur. Skall jag gå in till hennes läkare och berätta att du anser henne vara inkompetent? undrade jag..
    Det tyckte han inte. Jag fick så småningom träffa chefen som kunde berätta att:
    ”Vi har ju sparkrav på oss från regeringen.”
    Moderaterna och dom andra i den så kallade alliansen har ju fått ner sjukskrivningstalet och ”gjort Sverige friskare”.
    Eller hur?
    Vad man gjort är att man satt sparkrav på FK och tvingat folk att gå till jobbet trots sjukdom och i klar strid med vad utbildade läkare anser vara rimligt.
    Deras politik är ingenting annat än en fullkomlig katastrof. Dom behöver ju med sina feta löner inte bry sig, dom klarar sig ju ändå, men vi som lever på marginalerna är i en helt annan situation- en situation som de bestämmande inte har en aning om, som dom inte ens kan göra sig en föreställning om.
    Bästa hälsningar
    Lasse Jansson
    Norsborg (strax söder om Stockholm)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.