Byskolorna i Vännäs blev inte kvar som VK skrev

Byskolorna i Vännäs blev inte kvar som VK skrev. Den rubriken hade Vk för någon vecka sedan Förvaltningsrätten sagt att Vännäs hade berett ett ärende felaktigt. Jag påpekade i min blogg att VK hade fel och då blev set bannor både i blogg och krönika. Minns jag rätt var jag beredd att slå vad att de skulle läggas ner.

Nu har fullmäktige i budget tagit beslutet att de ska läggas ner så det blev inte som VK rubriken skrev att byskolorna skulle bli kvar

När man läser moderaten Jan Nilssons insändare blir man än mer förvånad då han säger ” Jag vill slutligen påminna om att inget parti yrkat att byskolorna skulle bli kvar. Varken i KF eller Bun. Ändå ger några det bestämda intrycket att se gjort allt för att rädda skolorna alla hade velat ha kvar” slut citat

Jag förstår att han menar centern. De säger sig slåss för byskolorna men har inga pengar att driva dem med. Det finns flera kommuner där alliansen spruckit just för byskolorna då det inte finns pengar att rädda skolorna. Så är det säkert även i Nordmaling.

Centerns ansvar för Regionalpolitiken har inte gett många korvören i övrigt för landsbygden

Jan Nilsson har flera beskrivningar om hur centern beter sig. Läs dagens VK eller så klickar du här. Centern är inget parti som har konstruktiva lösningar när det kärvar i ekonomin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.