Se till att Snowden får asyl i något land i…

Se till att Snowden får asyl i något land i Världen. Det är han väl värd efter att ha avslöjat hur USA och Storbritannien har kartlagt den egna befolkningen. Dessa två länder har betett sig minst lika dåligt som många kommunist länder har gjort.

Putin berättade i Finland att han fanns på en flygterminal och han sa också att Ryssland inte har något avtal om utlänning med USA men att han vill att han lämnar Ryssland och reser vidare.

I USA är det flera politiker som håller på att få kalla fötter då man fått reda på hur man kollar upp den egna befolkningen. Man vill göra det svårare att spionera på den egna befolkningen. Jag tycker än en gång att Snowden har gjort det bra som kom med detta avslöjande men helt säker kommer någon agent att finna honom och skicka honom i döden. Så fungerar det i sådana kretsar

7 kommentarer

 1. Tartanson

  Dagens demokratiproblem: Om Snowden skickas till någon av de västliga demokratierna eller något EU-land så kommer han att skickas vidare till USA och ett fängelsestraff på upp till 25 år. Hans brott: Att ha avslöjat olaglig avlyssning av medborgare i sitt hemland och i hela världen. Slutsats: Endast länder av typen Kina, Ryssland, Kuba och Equador kan åtminstone bromsa in resan mot Orwells 1984.

 2. Tobias

  Håller nästan aldrig med dig men denna gång håller jag med till fullo.
  Hade Snowden-affären hänt i Sverige hade han fått sitta i TV-soffor medans medie-drevet gick för att hitta de ansvariga för mörkläggningen och hemlighållandet.
  Nu gör ju FRA ungefär samma sak här i Sverige men de har ju gått ut med det i förhand och då blir det inte någon grej av det. Men hade det kommit fram på samma sätt som i USA tror jag att man hade fått backa från det här i Sverige för sådan makt har mediedreven.

 3. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

  Ja jag antar att det inte blir Sverige i alla fall. För här har man oerhört lite skydd mot utlämning till vår storebror-nation USA, vilket varit ett faktum både under socialdemokratisk och moderat regi.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/assange-sverige-har-inte-motsatt-sig-usa_6715051.svd

  Sedan är ju frågan hur du som socialdemokrat (dvs godkänner, accepterar och stöder Försvarets Radioanstalts i princip obegränsade massövervakning av svensk nätkommunikation) anser att människor som Snowden borde få springa fria? FRA och NSA har mekanismer som endast skiljer sig i storleksgrad – moraliskt sett är metoderna lika förkastliga.

 4. Leinad

  Sverige, Umeå vore en bra plats för honom.
  Kanske kommunen kan ge honom asyl och även ett boende på lämplig plats?

  Holmlund kanske söker inneboende?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.