Vårdcentraler sätts i konkurs av Sensia

Vårdcentraler sätts i konkurs av Sensia…………. Det gör man både i Kalmar och i Hultsfred. Man ska avveckla i Boden, Luleå, Piteå Skellefteå och Sundsvall. När de använder det här sättet förstår man att de varit olika bolag. I Kalmar har man över 10000 listade patienter.

VD i bolaget säger att förutsättningarna för att driva primärvård har försämrats 12 och 13. Så blir det när det är ekonomiska problem för alla landsting i Sverige. De här privata vårdcentralerna får ju samma ersättning som vad landstingens vårdcentraler får.

Landstingen får nu ta över de som läggs ner och de som konkursar och driva dem för samma pengar som Sensia fick. Det här visar att sjukvården är ingen marknad som högerkrafterna menar. Företaget lägger självklart ner för att vinsten har blivit för liten där man inte går i konkurs. Man ser tydligt att ett privat företag kan inte anpassa kostymen efter plånbokens storlek

Det kommer att bli problem i många kommuner och landsting framöver då regeringen valde skattesänkningar för välfärden. Vad som behövs till kommuner och landsting är mera pengar

En kommentar

  1. evert berglund

    Du har rätt.Vi måste hitta sätt att ge skolor och vårdgivare möjlighet att göra sig själva rättvisa.
    Genom att :ställa rätta krav och kontrollera bättre.Det skall inte vara så att kommun och landsting
    är avfallshanterare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.