Vem är det nu som drar hit de som plockar bär

Vem är det nu som drar hit
de som plockar bär. Ja man tror ju vad man vill om den överenskommelse som träffats. Jag är långt ifrån säker på att det inte dyker upp nya skandaler när det gäller bärplockare. Ni får ju tro vad ni vill om villkoren men de kommer aldrig att uppfyllas. Det kommer säkert att bli tvister där bärplockare inte anses ha gjort rätt för minimilön.

Vi får väl se från vilka länder rekryteringen kommer att ske och om det blir bulvanföretag eller vad det nu blir. När pengar skickas olika vägar så är det inte säkert det kommer till bärplockaren .

Visst måste man även fundera över varför det inte går att få Svenskar att plocka bär. Om folk kommer från Asien så kostar det både resa och traktamente om jag förstod uppgörelsen rätt eller om det var tillhandahållande av bostad och en garantilön runt 19000.

Något är fel när vi har hög arbetslöshet och många unga har inte kommit in på arbetsmarknaden då borde det gå att finna ett system där vi slipper importera bärplockare från hela världen. Det är det som gör att jag trots allt tror att branschen har något sjukt i sig

3 kommentarer

 1. Rasmus Nilsson

  Här håller jag med dig Lennart ! Jag skulle gärna plocka bär som arbete, underbart att gå ute i skog å natur å samtidigt få betalt för det.

  är arbetslös och 23….. onödigt enligt mig

 2. Göran F

  Tycker att det hela är rätt underligt med med bären, det är markägarens tills någon plockar dom undrar om det är lika dant om man går in på en livsmedels affär å plockar mjölk och säger till affärsinnehavaren att det var din mjölk tills jag plockade den. både markägaren och affärsinnehavaren är näringsdiktare i Svea rike.

 3. Carl-Axel Otterhall

  Hej Lennart. min teori varför inte arbetslösa svenskar anmäler sig som arbetssökande till bärföretagen är bland annat att man väljer att leva på bidrag från staten i stället. Det är mycket bekvämare! Vad är din åsikt där?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.