Det är överbeläggningar i svensk sjukvård

Det är överbeläggningar i svensk sjukvård. Det visar också att de starkaste klar sig bäst. Ingen nyhet gör det är gammal klassisk högerpolitik. Tro det eller ej.

Det fattas vårdplatser i hela landet och orsaken är enkel för det är för lite pengar. De kostnadsökningar landstigen har motsvarar inte de ökningar som staten ger i anslag och bidrag. Systemet om finansieringsprincipen följs inte då staten inte kompenserar för det de hittar på.

Detta är en höger ideologi då man har sänkt de statliga skatterna så man har för lite pengar till välfärd i kommuner och landsting. Då tvingas kommuner och landsting dra ner eller höja skatter och om skatterna höjs så slår det hårdast mot de som har det sämst ställt.

Det är gammal klassisk högerpolitik ta från de fattiga och ge till de rika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.