Mobiltäckningen inte vad operatörerna lovat

Mobiltäckningen inte vad operatörerna lovat. Idag finns det på text TV vad alla har vetat om nämligen att teleoperatörerna håller inte vad de lovat. Jag tror inte heller det kommer att ske.

Tele 2 och Telenor lever endast upp till den utlovade täckningen i ett av de tio mätområdena. Tre har lite bättre och har täckning i 4 av de 10 mätområdena Telia som fått mest skäll klarar sig i 9 av 10 mätområden

De här mätningarna har gjorts av Post och telestyrelsen. Däremot är de flata i sina krav på operatörerna och säger att operatörerna bör uppdatera sina täckningskartor efter de nya smarta telefonerna .Datahastigheten stämmer inte heller med operatörernas utfästelser.

Vad post och telestyrelsen ska se är att näten fungerar och att man har den täckning man fick koncession på. Vad har det för betydelse att de uppdaterar kartorna. Alla som jag pratat med vet redan att täckningen fungerar inte och inte är det många som sitter och tittar på dessa kartor.

Det måste till nya regler och krav och dem är det bara regeringen som kan ställa. Slå ihop alla nätbolag till ett och kräv att det ska finnas täckning i hela landet. Tänk på att det inte bara är bostadsorterna som ska ha täckning utan Skogsindustrierna behöver täckning vid avverkningar liksom andra typer av företag

En kommentar

  1. Neo

    Infrastruktur, såsom vägar järnvägar OCH det mobila bredbands- telefonnätet bör ägas av Staten och kapacitet hyras ut till privata bolag, Telenor…, istället för att svenskarnas pengar slösas bort på att varje enskild operatör bygger upp var sitt rikstäckande mobilt bredbandsnät!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.