Sluta att ljuga om våran process om nomineringar

. Sluta att ljuga om våran process om nomineringar. Jag blir förbannat trött på hur media beskriver vårt system att ta fram våra kandidater till fullmäktiges ledamöter och till styrelser och nämnder. Det är inget slutet system utan ett helt öppet system som jag ska beskriva och då vet du att de som säger eller skriver något anat ljuger

Umeå arbetarekommun består av dess medlemmar. Våra olika föreningar organiserade i stadsdelar, Fackliga föreningar SSU och kvinnoklubbar och det är den som utgör Arbetarekommun och där råder den representativa demokratin. Ju fler medlemmar man har ju fler röster har man. Så är det till distrikt och partikongresser

Alla som nomineras till uppdrag nomineras via den lokala föreningen som har en valberedning som förbereder valen och ett medlemsmöte som fattar beslut om vilka kandidater man för fram. Det skickas in till arbetarekommunens valberedningen och då ska kandidaten ha undertecknat en sanningsförsäkran som innebär att man ställer upp på de regler vi har i partiet och dessutom ett papper som skickas till länsstyrelsen

När handlingarna kommit in till valberedningen gör den ett förslag som vårt redskap tar ställning till och de fattar beslut om hur kommunfullmäktige listan ska se ut, vilka av våra kandidater som ska ha heltids poster om vi vinner valet och våra kandidater vi har till landsting och riksdag.

Våra nomineringsmöten i våra föreningar är öppet för medlemmarna i föreningen och de som är medlemmen i partiet.

Sedan har vi redskapet där de valda ombuden deltar och som beslutar hur listor ska se ut och vilka som ska ha uppdragen . Vi är en medlems organisation och där bestämmer medlemmarnas högsta organ hur det blir. Den som påstår att detta är slutet har nog en helt annan uppfattning än jag och de allra flesta om hur en demokrati fungerar.

Såg att Lindvall kunde tänka sig provval till kommunalrådsposten men då gör man avsteg från de representativa demokratin Det tycker inte jag man ska görs i ett enda ärende utan då ska vårt redskap avskaffas till förmån för stormöten och den dagen vill inte jag
uppleva utan då är det bättre att den sosse som får flest personröster blir kommunalråd men då måste vi ha en lista i hela kommunen,

Att ha en lista nu går inte nu när vi har beslut om fyra listor, två i varje valkrets. Inför val händer det underliga saker och en del skulle passa i en deckare av Tomas Bodström

Så här fungerar nomineringar i vårt parti och det är inte alls slutet som media skrivit och det är de valda medlemmarna som beslutar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.