Fritidsresor har stora problem i Alanya i Turkiet

Fritidsresor har stora problem i Alanya i Turkiet. Det är många som blivit sjuka på ett av deras hotell på den orten. Över 40 personer har insjuknat så man tvingats uppsöka sjukhus på grund av magproblem och hög feber. Det är framför allt de som besökt hotellet Blue Village Pascha Bay.

Det ser ut att vara ett hotell så kallat all-inclusive där allt ingår och det är enligt pressen buffer som det handlar om. De står ju framme länge och många är och petar i den maten och det är inte alls säkert att alla är ordentligt noga med sin hygien och tvättar händerna tillräckligt.

Vi brukar göra vår tripp till Thailand och avstår alltid bufféer numera till och med frukost. Den lagar vi på rummet i stället. Sedan vi började med att avstå dessa för ögat lockande bufféerna har vi inte haft ens en liten släng av problem med magarna.

Ska man tro att allt som skrivits i media har inte Fritidsresor skött sig speciellt bra när magsjukan slagit till. Folk som bokat till hotellet har inte fått boka om.

Däremot framgår det inte hur man har ordnat sitt försäkringsskydd som både ersätter för sjukvård och alla andra kostnader som förlorade semesterdagar. Vi brukar alltid ta tilläggsförsäkringar till hemförsäkringen någon form av reseförsäkring. Det är även bra om man i förväg tar reda på vad som gäller i det land man besöker vid sjukdom och olycksfall.

Man förstår den frustration familjerna känner då deras barn drabbas av sjukdomar som dessutom kan ge livslånga skador. Det låter konstigt att man inte vidtar kraftfulla åtgärder på hotell där så många blivit sjuka. Det är ett dåligt hotellval som resebyrån gjort om så många blivit sjuka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.