Journalist vad är det för yrkesgrupp ?

Journalist vad är det för yrkesgrupp? Ja det måste jag återigen fråga mig och delge er läsare av den erfarenheten. Jag själv har varit med länge och i min enfald har jag trott att de lärt sig något av mitt sätt att vara som person och vet vilken intigritet jag har som även gjort att jag har fått och får reda på mycket

I går skickade jag ut ett pressmeddelande om att jag idag ska ha en presskonferens kl 15.30 där jag ger min syn på framtiden. Telefonerna började ringa hos många i partiet där man ville veta vad jag skulle säga, de hade till och med det dåliga omdömet att ringa till mig och fråga vad jag skulle säga.

För mig är det helt obegripligt hur de kan tro att jag kallar till presskonferens i morgon( sas i går) och i dag tala om vad jag tänker säga på den presskonferensen . Det är ju den som jag kallar till för att berätta något. Några inbillar sig att de på något sätt ska lura mig att tala om vad jag tänkte säga. Någon skyllde på att jag måste ställa frågan och då måste de som delar ut arbetsuppgifter inte inse eller förstå varför jag kallar till presskonferens.

Att de dessutom tror att jag skulle berätta för någon vad jag tänker säga som i sin tur kan föra det vidare är egentligen ett totalt bom. Självklart vet jag vilka i partiet och eller i oppositionen jag kan prata i förtroende med och egentligen om vad som helst och jag säger att vi som har förtroende för varandra även om vi inte delar varandras åsikter skulle aldrig tala om något som man fått i förtroende. Det är en självklarhet förtalar om vad man fått iförtroende då är man en mycket dålig förtroendevald .

Jag kände i alla fall att jag ska ge en bild av hur media fungerar och jag tror inte jag ljuger om det är minst ett tjugotal personer som blivit uppringda för att man vill försöka få reda på vad min egen personliga presskonferens handlar om. Det är inte partiets presskonferens och inte kommunens utan min. 15,30 idag berättar jag vad jag har att säga. Såg att Fp gjorde som vanligt trodde något. I politiken får man inte tro, där gäller ärlighet och raka rör

5 kommentarer

 1. Pingback: Stanna eller gå? | Veronica Kerr (KD)

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Visst kan man fråga sig om det inte finns viktigare saker. Men det är inte min bedömning som gäller

 2. Anders

  Problemet är att journalister har fått för sig att de är överordnade den demokratiska processen och de folkvalda. De tror att de har någon sorts myndighetsfunktion ungefär som polisen, att det räcker med att ställa en fråga för att få ett svar, och att de har rätt att förvänta sig ett svar oavsett vad frågan gäller. Jag har själv blivit uppringd av en journalist på Västerbottensnytt som ville att jag skulle avslöja saker om en person man på redaktionen antagligen hade fått för sig var tvivelaktig av politiska skäl. Frågan ställdes som om det var den mest självklara sak i världen att jag skulle svara på den. Men varför skulle jag svara på sånt? Jag är inte politiker själv och har ingen som helst relation till personen ifråga, men det måste ju finnas anständighetsgränser. Jag önskar att politiker oftare i intervjuer och så vidare markerade att de är folkvalda, och att de använde den auktoriteten och det mandatet lite tydligare i förhållande till journalistkåren.

 3. mille

  Lätt att räkna ut, at Du skall tillkännage din reträtt. 67 år är en aktningsvärd ålder. Då skall man juta av livet, inte jobba i tron att an skall bli 100 år och fult frisk.

 4. David Kirchhoff

  Jag citerar dig:

  ”I politiken får man inte tro, där gäller ärlighet och raka rör”

  Det hade varit trevligt att se dig efterleva den principen själv, och då tänker jag specifikt på din inställning i drogdebatten där du enbart sprider lögner och drar öronen åt dig när folk lägger vetenskapliga fakta i ditt knä. Skäms

  ..och för att knyta an till ovanstående inlägg så skrämmer det mig ännu mer när jag tänker på att du är folkvald och beter dig på detta vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.