Inga statliga bidrag där man mobbar och kränker

Inga statliga bidrag där man mobbar och kränker. Så är Lundsberg åter i rampljuset. Äldre elever har hållit fast yngre där några bränts på ryggen med strykjärn under nollningen. Andra har fått ett kallt järn på ryggen. Det är ett tiotal elever som misstänks vara inblandade.

Nu är inte detta första gången skolan hamnat på nyhetssidorna och då har det säkert hänt många saker där som inte kommit ut. Styrelsen för skolan vidtar inga åtgärder mot de misstänkta förrän mediadrevet drar igång och därmed måste man uppfatta att detta var sanktionerat .Locket lades på av ledningen. Lite senare ska man göra en internutredning och elever har skickats hem.

Det finns självklart många obesvarade frågor och funderingar. Den första är varför skickar föräldrar sin barn till en sådan skola när man vet vad som händer. Vad är det som är orsaken till att denna skolmiljö skapats och någon måste ändå formellt vara ansvarig. Sist men inte minst ska skolor som tillåter att elever förnedras och misshandlas inte få del av några skattemedel och skolorna bör låsas en gång för all framtid

9 kommentarer

 1. Rubin Söderlund

  Tagga ner Holmlund.
  Själv sitter du och planerar Inlandets nedläggning och manipulerar din omgivning med den starkes makt och så ger du dej på skolbarn som lever efter samma förtryckarmentalitet som du själv. Hur tänker du? Finns inte självkritik med i din verktygslåda?
  Vi som ska dö ut hälsar dig,

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Jag planerar ingen nedläggning av inlandet, jag tycker vi behöver pengar till regional utveckling så att det kan bli. I min roll som kommunalråd, som ledamot i länstyrelsen och i Region Västerbotten är jag helt säker på att jag gjort mer för inlandets utveckling än vad du har gjort. Ta bara alla pengar som Umeå betalr i kostandsutjämning som gynnar inlandet och så har vi alla projekt. Jag tror ärligt talat att du vet inte vad du pratar om. Nu handlade denan blogg egentligen om en fiskola men det kanske du inte såg

 2. Bertil Holmgren

  Gäller detta resonemang även Umeå Kommun, då kränkningar tydligen pågår även där? Bör staten dra in alla kommunala bidrag till Umeå Kommun tills Tamara Spiric avgår? Bör föräldrar avråda sina barn att bli kommunala tjänstemän?
  Din kritik är rättfärdig, men se även till att sopa framför din egen dörr.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Men hos en kommun får det inte fortsätta i 30 år eller hur det nu är på Lundsberg. till min glädje stängde skolinspektionen det idag

 3. Rubin Söderlund

  Och likförbannat händer ingenting. Ni fortsätter att suga ut inlandet som tidigare.
  Angående Lundsberg så anser jag att Psykopathögerns träningsläger bör stängas. men jag är allergisk mot makt som kritiserar andra för sådant de själva praktiserar.
  Vad du har gjort och inte syns väl i befolkningsstatistiken.
  Redogör gärna för hur mycket Umeå kommun betalar till kostnadsutjämning som tillkommer andra kommuner. Upplys os om er förträfflighet och storsinthet. Vi okunniga vill veta.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Vi har inte sugit ut något inland. Umeå kommun är den kommun som betalar mest till kostandsutjämningen och det är den plus inkomstutjämningen inlandet lever av. Flera kommuner har en skattekraft på runt 50 % och då är det andra som betalar åt dem. Inlandet är jätte stora mottagare av ko´stnadsutjämning och inkomstutjämning och klarar sig inte självt

 4. Rubin Söderlund

  Du har så rätt och är så klok. ingen skulle kunna tänka sig att ni skulle ha någon dold agenda. Högmod och egoism ligger inte för eder. Föråt en fattig inlandsbo som vågat smäda makten. Vi värdelösa ska inte öppna käften ta detta som vår djupt kända ånger.

  Vet ej om dina murvlar vågar ta med detta, men ja sätter ut det på FB för säkerhets skull

 5. felicia svensson

  ”Sist men inte minst ska skolor som tillåter att elever förnedras och misshandlas inte få del av några skattemedel och skolorna bör låsas en gång för all framtid”

  Håller fullständigt med dig och därmed har flertalet kommunala skolor gått i graven.

  Du trodde väl inte att kommunala skolor är bättre än de privata skolorna på att hantera mobbningsärenden? Så naiv kan ingen vara, inte ens du.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Men kommunera har ettt ansvar att bedriva skolor. visst ska det inte vara mobbing eller kränkning men vi måste få lättare att byta ut personal om de misshandlar eller kränker elever

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.