Anders Borg håller på att ljuga igen

Anders Borg håller på att ljuga igen. Konjukturinstitutet är de som säger detta.
Det handlar om vilket ekonomiskt utrymme det finns det närmaste året. Vi har upplevt detta förut. Nu finns det inget utrymme alls enlingt konjukturinstitutet.

Jag är inte förvånad alls för de ska genomföra systemet med platt skatt och ta bort den statliga skatten så att kommuner och landsting tvingas höja skatten för att klara av vad staten sagt att man ska göra.

Det är samma gamla höger som vanligt ta från de fattiga och ge till de rika. Det är det som är de nya moderaterna. Det gynnar de rika i Stockholms området som aldrig har råd att betala sina bostader. Den politiken leder till en bostadsbubbla och då är de nya moderaterna de gamla och andra får städa efter dem och det är inte första gången de fattiga får städa efter de rika.

Borg har haft fel förut i sina prognoser bland annat i den förra som gäller muvarande budget Dessutom räknmar staten konstigt och bara diskuterar utgifter och inte inkomsterna. Tar staten sitt ansvar till en ny färja över Kvarken tillsammans med finnarna har han en investering som är avskriven på max två år. De företagare jag känner vet att det är en lönsam investering för alla och inte minst skattebetalarna

En kommentar

  1. Bengt Björkman

    Moderaterna har visat sig vara bättre än alla andra svenska partier i att använda sig av ett subtilt språk. Lögnerna, för det är lögner de sprider om ekonomi och arbetsmarknad mm, blir mycket svåra att avslöja.
    Att de dessutom verkar ha ett förakt för allt behov av kommunikation i norra Sverige är det underligt att inte fler ifrågasätter. Bra att vi har Lennart H som både hörs och syns!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.