Det finns privata bolag som vill bygga…

Det finns privata bolag som vill bygga hyresrätter. Det finns inget behov alls att vårt bostadsbolag ska sälja ut delar av sitt bestånd och därmed tvingas bygga mera. Det är bra för bostadsbolag att ha ett blandat bestånd. Bostaden ska inte heller bygga så att man äventyrar bilagets ekonomi.

Det gäller att ta tillvara det intresse som finns bland de privata bolagen se till att de får tillgång till intressant mark om det är små lägenheter lämpliga för studenter. En del av den marken som är intressant äger dock inte kommunen men självklart ska vi försöka hjälpa till så gott vi kan. Jag tycker det är intressant att det finns ett sånt intresse och väntar med spänning på att de presenterar sina idéer.

. Vi välkomnar de som vill bygga hyresrätter och även ta ansvar för att förvalta dessa. Bara det nu är regler som gör att det går att bygga små lägenheter till rimliga kostnader och att vi snabbt kan få igenom detaljplaner och markförvärv

3 kommentarer

  1. Magnus

    Har kommunen inventerat äldre detaljplaner för att hitta outnyttjade byggrätter? Kanske finns det möjlighet att höja några flerbostadshus eller förtäta något område utan ny planläggning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.