Ja-sidan vill inte samverka i landstinget

Ja-sidan vill inte samverka i landstinget.
I Umeå kommun har vi länge samverkat med andra myndigheter och med landstinget. I framtiden kommer det att behövas ännu mer. I små kommuner är det än viktigare. Det kommer inte att g å i framtiden att sjukvården har en organisation och kommunens omsorg en annan. Men ja-sidan har motarbetat hela vägen att verksamheterna ska jobba ihop. Har de ingen uppfattning om hur ekonomin och verkligheten ser ut?

Akutbilen håller samma klass som ambulansen men är tack vare personalsamverkan billigare för både kommunen och landstinget. Ja-sidan vill ta bort den.

De har också motarbetat att landstinget och kommunen ska jobba ihop i Dorotea om vården och omsorgen. Det är samma vård det handlar om, fast man delar personal och byggnad. Jag hoppas att avtalet som funnits länge mellan Dorotea kommun och landstinget snart blir verklighet. Att en liten kommun inte ser fördelarna med det här är m ärkligt. Ett ja går emot samverkan. Rösta därför nej eller stanna hemma

3 kommentarer

 1. Arne Andersson

  Vi har tänkt oss att rösta med ”Fötterna” dvs att ej rösta alls. Detta för att det totala antalet röster ej ska komma upp i 50 procent av det totala antalet röstberättigade. Är detta klokt, eller ska vi gå till lokalen att rösta nej?

 2. Susanne

  Äh, skrota landstingen istället och låt kommunerna samverka. Ordet samarbete börjar ha en ful klang när det bara handlar om att hålla med i allt. Och att samverka kring byggnader och personal är för övrigt fullt möjligt även med riktiga ambulanser! Och ett kommunalråd som uppmanar folk att inte rösta i ett demokratiskt val. Man ska aldrig sluta att förvånas även om det hoppat många grodor ur din mun tidigare. Fy faan.

 3. Johan

  Kan herr Holmlund motivera varför man betala skatt över huvud taget i inlandet när allt som man betalar för läggs ner eller flyttas ett 10-tal mil bort, vägarna underhålls inte och ett allmänt förfall av inlandet är ett faktum?
  Herr Holmlund kanske inte ska yttra sig om verkligheten när han inte verkar vara särskilt bekant med den själv. Att ekonomin ser ut som den gör beror kanske på att landstingen är notoriskt usla på att hantera budgetar över huvud taget.
  Att motarbeta avvecklingen av inlandskommunerna kanske är mer självbevarelsedrift än ett sätt att vara elak med er politiker?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.