Självklart ska A-kassan höjas ordentligt

Självklart ska A-kassan höjas ordentligt. LO är det som vill detta och självklart har de helt rött. A-kassan har inte höjts sedan 2002. Det innebär att de som råkar blivit arbetslösa och tjänar över det gamla taket fått stora hål i ekonomin.

LO har ett mål om att de allra flesta ska ha 90 %. Nu vill de höja i tre steg med att den högsta dagpenningen ska höjas från 680 till 900 kr per dag. Vi sossar har sagt att taket ska höjas men att nivån är 80 %.

Den borgliga regeringen har undan för undan försämrat försäkringen så det är många som inte får mer än hälften av vad de tjänat när de blir arbetslösa och dessutom har de talat om att det är ett bidrag. Löntagarna har avstått löneutrymme för att få en bra försäkring om man blir arbetslös men de pengarna har regeringen stulit från löntagarna för att sänka skatterna mer för de som jobbar än de som är är arbetslösa

5 kommentarer

 1. Trivs med livet ändå

  Låter bra !

  Min a-kassa är 3330 kronor per två veckor, det är under existensminimum. Om jag är arbetslös länge blir den lägre än det också, varför den då ska bli ändå lägre vet jag inte meningen med.

  Jag tror det är för jag arbetat inom personlig assistans jag har låg a-kassa.
  För där har de rätt att rycka av en jobbet även om man gör ett riktigt bra arbete.
  Det blir då perioder utan arbete. Då a-kassan går igenom arbetade timmar och inkomst bakåt, och räknar ut vilken ersättning man ska få blir det därför låg ersättning.

  Jag har alltid gjort ett riktigt bra arbete på alla arbeten jag haft. Och jag har stor ansvarskänsla.

  Jag hjälpte sjuka och de med funktionsbegränsning.

  Och har nu inte lätt klara ekonomin.

  • Gunnel Jakobsson

   Trivs inte med denna konstanta påfrestning med ekonomin, låg a-kassa under existensminimum.

   Inte bra för hälsan.

   Uppdatering från samma person.

  • xx obs se kommentar

   Det inlägg jag nyss skrev kan du låta bli att lägga ut.
   Jag skulle inte fyllt i eget Namn * – är väl trött – blev fel.

 2. Agnetha

  900 låter bra och 80% av sin tidigare inkomst, uträknat på arbetsvillkoret och inte som nu på tolv månader. Vidare en förenkling av reglerna så att de går att förutse och förstås av alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.