Nu kommer regeringen med nya pålagor

Nu kommer regeringen med nya pålagor. Nu ska det bli lag på att alla nya svenskar ska välkomnas. Från och med 2015 ska det bli obligatoriskt för alla kommuner att arrangera medborgarskapscermonier för de som blivit svenskar och medborgare
Ullehag har avsatt ett riktat statsbidrag på 5 miljoner.

De här ceremonierna ska främja integrationsprocessen och känsla av tillhörighet. Jag har inget emot detta men tycker att det borde vara staten som full ut tar det ekonomiska och organisatoriska ansvaret för allt detta då de blir svenskar och inget annat.

5 miljoner för allt detta innebär att staten även i detta fall fattar beslut och det blir andra som får betala. Det här är inget nytt för det är på område efter område man skyfflar över ansvaret och kostnaderna på kommunerna.

Ordna och betala det ni hittar på från högerregeringens sida. Det har skyfflats över mycket sedan 2006 och vi har straffats med 250 miljoner till vägsystemet även upprustningen av flygplatsen. Själv sänker de skatten för de rikaste som kommunerna då går betala

2 kommentarer

 1. bhisas

  Kan någon definiera vad ”svensk” respektive ”svensk medborgare” är? I medeltida lagstiftning framgår detta men i dag tycks ingen riktigt veta?
  Innebär det ena obligatorisk det andra?
  I vissa fall tycks man kunna köpa det ena eller det andra. Eventuellt båda.
  Är det själva ceremonin eller ett papper där det framkommer?
  Är det någon numer som vill vara eller bli ”svensk”?

 2. VJ

  Gör gärna detta välkomnande så långt norrut som möjligt och runt mitten av Februari månad, detta för att dessa människor skall känna sig riktigt välkomna, givetvis betalas resan av dem själva tillika med arrangemanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.