Staten bidrar inte med regler som ger bra miljö

Staten bidrar inte med regler som ger bra miljö. Vi har problem med luftkvaliten i centrala Umeå och därför byggs det nya vägar. Det har tyvärr dragit ut på tiden och den västra länken blir nog inte klar före 2017 och då har det tagit mer än 20 år.

Staten har inte heller ett regelsystem som gör det möjligt att få en bättre miljö snabbare. En ny E4 har byggts och är klar för ett år sedan men att det ska ta ett år att få fram ett genomfartsförbud för tung trafik är obegripligt. Det har inte heller drivits fram av Trafikverket utan av kommunen som bad Länsstyrelsen agera. Ett motiv var att det var en statlig väg och att den kan man inte sätta genomfartsförbud på. Men vi alla här har sett vägverket stänga av vägar när det är tjällossning så visst kan man sätta förbud med hänsyn till miljön

I går tog vi beslut om att begära ett förhandsbesked om det är en skattepliktig förmån för anställda hos en hyresgäst om man får rabatt på bussresor genom gröna friköp , pengar som satsas i fonden. För mig är det obegripligt eftersom de inte är anställda hos fastighetsägaren. Man får göra avdrag för resor till och från jobbet, parkeringar för bilen är ingen förmån om den inte är för låg. Är det en löneförmån som ska beskattas för att hyresvärdar tar ansvar för en bättre miljö är det åt h-vete. Vi som tror på jobbet för en bättre miljö kommer att agera till våra riksdagsledamöter.

Det finns nog mera som ännu inte är riktigt klarlagt ur skattesynpunkt och det är cykelparkeringar inomhus med omklädningsrum för de cyklande som en del tror också kan vara en löneförmån. Då är det ännu mera konstigt för varje arbetsgivare ska enligt Arbetsmiljölagen tillhandahålla omklädningsrum.

Som ni alla ser har inte staten system som underlättar för oss som vill planera och jobba för en bättre miljö. Jag vet inte om det är Borg som vill ha in mera skatt eller om det är byråkratin som krånglar till det. Vill man ha en bättre miljö är jag övertygad om att det varit viktigare med stimulanser i skattesystemet för miljöåtgärder än generellt sänkt skatt och mest för de som tjänar best

En kommentar

  1. Eugen Buktes

    Nu ska du väl inte börja kritesera Borg för han vill ha mera skatt,I flera år har du varit kririskt till skattelättnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.